“Kartal Babel’le fırtına kopardı”

Beşiktaş zoru kolaya çevirdi…

06.03.2018

Deplasmanlarda kazanmakta zorlanan Beşiktaş, Trabzon’dan evine 2-0’lık galibiyetle döndü.

Fanatik gazetesi manşetindeki habere, “Fırtınayı geçti, üçlüyü çekti” başlığını attı ve “Galatasaray ve Başakşehir kazandı, puan farkı açıldı. Üstüne üstlük cezalı Quaresma ile sakat Pepe yoktu. Beşiktaş, Trabzon deplasmanına sıkıntılı gitti ama yıldızlarıyla işi bitirdi. Negredo asistleri, Babel golleriyle Kara Kartal’ı uçurdu” ifadelerine yer verdi.  

AMK gazetesi manşetinde, “Oscar’lık yıldızlar” başlığını kullandı ve “Şampiyonluk yarışından kopmak istemeyen Beşiktaş, Karadeniz’de yine yüksekten uçtu. İkinci yarıda oyuna giren Negredo asistleri yaptı, Babel golleri attı, Kara Kartal zirveye selam çaktı” dedi.     

Fotomaç gazetesi, “La casa de Babel” başlığıyla verdiği haberde, “Takımını bir futbol ‘profesörü’ gibi yöneten Şenol Güneş’in Negredo hamlesi derbinin kaderini değiştirdi. İspanyol yıldız, Babel’e yaptığı iki nefis asistle Beşiktaş’ın 2-0’lık kritik galibiyetinde çok büyük rol oynadı” ifadelerine yer verdi.

Hürriyet “Kartal’ın zirve uçuşu” başlığıyla verdiği haberde, “Siyah beyazlılar, uzun süre başa baş giden karşılaşmayı, Babel’in 71 ve 78. dakikalarda attığı gollerle kazandı. Beşiktaş, ikinci yarıdaki 17. puanını alarak zirve yürüyüşünü sürdürürken, Trabzonspor son 3 maçta 2. kez mağlup olmanın üzüntüsünü yaşadı” ifadelerini kullandı.

Sabah gazetesi habere, “Ne Beşiktaş ama!” başlığını attı ve “Geçen hafta ligde F.Bahçe derbisinden zaferle ayrılan siyah-beyazlılar dün de Trabzonspor’u 2 golle devirdi. İspanyol yıldızın iki şık pasını aynı güzellikte tamamlayan Babel, galibiyetin mimarı oldu” dedi.
Cumhuriyet gazetesi manşetindeki habere, “Babel’le 3 puana” başlığını attı ve “Beşiktaş, Trabzon’u Hollandalı’nın 2 golüyle devirdi” ifadelerini kullandı.
Yeni Şafak gazetesi habere, “Negredo getirdi, Babel bitirdi” başlığıyla yer ayırdı ve “Geçen hafta sahasında Fenerbahçe’yi mağlup eden Beşiktaş, bu kez de deplasmanda Trabzonspor’u yenerek şampiyonluk iddiasını sürdürdü. İlk yarısı golsüz sona eren maçın ikinci devresinde oyuna giren Negredo’nun iki asisti ve Babel’in golleriyle siyah-beyazlılar sonuca gitti” dedi.

Star gazetesi habere “Negredo pişirdi, Babel yedi” başlığını attı ve “İlk devre gol sesi çıkmadı. Kartal’da 2. yarı oyuna giren Negredo dengeleri değiştirdi. Onun 2 asistinde, Babel fileleri havalandırdı. Beşiktaş zirve ile 3 puanlık farkı korudu” dedi.

Vatan gazetesi, “Kartal Babel’le fırtına kopardı” başlığını kullandı ve “İlk yarısı golsüz eşitlikle geçen maçta Beşiktaş, Negredo’nun oyuna girmesinin ardından bambaşka bir kimliğe büründü. Goller 71 ve 78’de Babel’den gelirken İspanyol yıldız yaptığı 2 asistle geceye damga vurdu” ifadelerine yer verdi.

Akşam gazetesi habere manşetinde, “Şampiyonluk fırtınası” başlığıyla yer verdi. Haberde, “Karşılaşma tempolu başladı ancak ilk devrede N’Doye ile Vagner Love pozisyonları cömertçe harcayınca gol sesi çıkmadı. 2. devrede oyuna giren Negredo, Babel’e iki asist yaptı. Kartal 3 puana kanatlandı!” ifadeleri yer aldı.

Uğur Meleke Hürriyet gazetesindeki “Negredo ders verdi” başlıklı yazısında, “DÜN gece Trabzonspor-Beşiktaş maçını izleyememiş bir Trabzonlu iseniz, çok fazla bir şey kaçırmadınız… Çünkü Çalımbay, geçen cuma Alanya karşısında ne yaptıysa, yine bire bir aynısını denedi. Yine Okay-Kucka’lı ultra defansif orta saha ile maça çıktı. Yine Abdülkadir’in şapkadan tavşan çıkarması ya da araya atılan toplar dışında bir hücum planı yoktu. N’doye en uçtayken Burak’ın yokluğunu aratmadı, o da sürekli ofsayta düştü. Rıza Hoca aynen Alanya’daki gibi ilk devreyi çöpe attıktan sonra ikinci yarının ilk bölümünde Kucka-Olcay’ı çıkarıp Yusuf ve bir santrfor oyuna soktu. Ama bu kez bu hamleler sonuç veremedi, zira rakip Alanyaspor değil, Negredo’lu Beşiktaş’tı. Alanyalılar son yarım saati seyretmişlerdi ama Babel-Negredo seyretmediler” ifadelerini kullandı.

Güntekin Onay Vatan gazetesindeki, “İkinci kritik viraj dönüldü” başlıklı yazısında, “Beşiktaş için zorluk derecesi son derece yüksek bir maçtı. Çünkü Trabzonpor sadece savunmayı düşünen ve bozmaya yönelik bir anlayışla sahaya çıkmıştı. Böyle bir rakibe karşı deplasmanda oynarken ilk golü bulmak çok önemlidir. Beşiktaş kadro kalitesi ile maçın tabii ki favorisi ancak Trabzonspor’un da evinde bu kadar pasif kalması ve sadece gol yememeyi düşünmesini yadırgadım. Trabzonspor rakip kim olursa olsun evinde her zaman golü düşünerek oynamalı. Beşiktaş ilk yarıda Talisca ve Vagner Love ile 2 kez gole yaklaştı. Ancak fırsatları kaçırdı. Lens’in kötü oyunu. Vagner Love’ın sırtı dönük bocalaması, Talisca’nın oyunun içine girememesi Beşiktaş’ı olumsuz etkiledi. Brezilyalı yıldız, orta sahayla bütünleşmiyor. Tolgay ve Atiba ile daha fazla yardımlaşmalı. Kanat oyuncularıyla iletişim halinde olmalı. Ayrıca top rakipteyken de daha çok çalışmalı. Dün gece Medel, Tolgay ve oyuna sonradan giren Negredo, Beşiktaş’ın en iyileriydi. Babel ise attığı 2 gol dışında hücumda en çok sorumluluk alan isimdi. Negredo’nun oyun zekası son derece yüksek ve asist özelliği var. Dünkü maçta skoru getiren de Negredo ve Babel’in işbirliği oldu. Beşiktaş, F.Bahçe’den sonra Trabzonspor’u da geçerek 2. krtik virajı da döndü. Bu yüksek konsantrasyon devam ederse siyah-beyazlıların her maçı kazanacak gücü var. Ancak Quaresma yokken Lens’in kesinlikle formunu yukarıya taşıması şart” ifadelerine yer verdi.

Gülengül Altınsay ise Cumhuriyet gazetesindeki, “Negredo’suz olmaz” başlıklı yazısında şu satırları kaleme aldı: “Quaresma’nın cezalı olmasını bir fırsata dönüştürebilirdi Şenol Güneş. Beşiktaş orta alanını Oğuzhan’ı da katıp üçleyebilir, Talisca, Negredo, Babelüçlüsüyle 4-3-3’e geçebilirdi. Ama o klasik sisteme dokunmamış sadece Q7’nin yerine Lens’i, santrfora da pas oyununda hiç olmayan son vuruşcu Love’ı koymuş, böylece savunma katkısı olmayan 4 forvetle oyuna başlamıştı. Kupa maçında ayağına basıldığı için sakatlanan Pepe’nin yerinde ise Medel olacaktı. Oysa ki Kartal’ı Trabzon’da şampiyonluk için belirleyici bir maç bekliyordu. Burada alınacak 3 puan Beşiktaş’ı önündeki rakipleriyle bir galibiyet mesafesinde tutacaktı. Maç hakem Özkahya’nın Tosic’e 33. saniyede gösterdiği işgüzar sarı kartla başladı. Sezonun en hızlı çıkarılan kartıydı bu. Aslında Siyah – Beyazlılar topu şişirmeden pas oyunuyla rakip alana gitmeye başladılar, topa daha çok sahip oldular ama Love’ın aldığı toplara daha müsait arkadaşlarını görmeyip “İllakiben vuracağım” tavrı ve top kayıpları nedeniyle ceza alanında tehlikeli olamadılar. En elverişli pozisyonu 37’de yakaladılar Love’la. Ama onu da auta attı Beşiktaş’ın yeni santrforu. Ardından Talisca’nın gol denemeleri oldu; önce 43’te sonra 45+1’de iki kez cepheden vurma fırsatı buldu fakat kaleci Onur’u geçemedi. Şenol Hoca 58’de nihayet Negredo’yu aldı oyuna Love’ı çıkardı. 65’te de zorunlu değişiklik geldi; Adriano’nun sakatlanmasıyla; Caner girdi oyuna. Olmayan faulleri gören Özkahya bu faulu görememişti. Ve farkı yaratan beklendiği üzre Negredo oldu, önce topu hızla kanada açtı sonra da gol pasını Babel’e bıraktı. Beşiktaş 71’de ilk golünü buldu. Şimdi sıkıntılı dakikalar başlamıştı misafir takım için. Çünkü 1-0’ lık skor çok riskliydi. Tam da topu rakibe teslim ettiği bir anda yine Negredo yine Babel’e 78’de ikinci golü de attırarak bu sıkıntıya son verdi. Böylece Beşiktaş’ın şampiyonluk şansı da Negredo ile devam etti.”