“Aslan’ın inadı inat”

90+4’te sirtaki…

25.02.2019

Galatasaray, ölüp ölüp dirildiği karşılaşmada lig sonuncusu Akhisar’ı son dakikada Yunan golcüsü Mitroglou’nun attığı golle yendi ve zirve takibin sürdürdü.

Fanatik gazetesi manşetinde, “Sirtaki başladı” başlığını kullandı ve “Diagne’nin sakatlığında formayı kapan ve ligde ilk kez 11’de olan Kostas Mitroglou, maça damgasını vurdu. 23. dakikada Feghouli’nin ‘alda at’ dercesine pasında zoru başarıp, topu kaleciye nişanlayan tecrübeli forvet, ikinci yarıda da pozisyonlara girdi, fakat bir türlü değerlendiremedi. Dakikalar geçtikçe taraftarlar strese girerken, son saniyelerde Mitroglou bitirici vuruşu yaptı. Lukac’ın sektirdiği topu usta işi bir aşırtma vuruşla ağlara gönderen Yunan yıldız, ilk 11’de oynadığı ilk maçta ilk golünü attı, şampiyonluk yolunda Galatasaray’a altın değerinde bir 3 puan kazandırdı” dedi.       
          
Fotomaç gazetesi, “Patlayıcı güç Nitroglou” başlığıyla verdiği haberde, “Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında Galatasaray, konuk ettiği Akhisarspor'u 1-0 mağlup etti. Galatasaray, bu beraberlik ile puanını 45'e yükselterek lider Başakşehir'i takibini sürdürdü. Akhisarspor ise 18 puan ile son sıradaki yerini korudu” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet gazetesi manşetinde, “Aslan Mitroglou’yla sirtaki yaptı” başlığını kullandı ve “Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında Akhisarspor'u evinde konuk eden Galatasaray, rakibini Yunan forvet Mitroglou'nun golüyle 1-0 yendi” dedi.

Sabah gazetesi, “Aslan’ın inadı inat” başlığıyla verdiği haberde, “Lig sonuncusu Akhisar karşısında ölüp ölüp dirilen Galatasaray, Yunan golcüsünün 90+4’te gelen golüyle hayat buldu. Eksi 7 derecede oynanan maçta geceyi Mitroglou ısıttı. Başakşehir'in kazandığı gecede Yunan yıldızın golüyle sarı kırmızılılar, ‘Bu yarış biz bitti demeden bitmez’ dedi. Aslan, bu sezon korkulu rüyası olan; Süper Kupa'yı kaybedip, ilk yarıda fark yediği rakibini üçüncü buluşmada geçebildi” ifadelerine yer verdi.

Yeni Şafak habere, “Kostas 90+4’te üçlük attı” başlığını attı ve “Süper Lig'in 23. haftasında Galatasaray sahasında ligin son sırasındaki Akhisarspor'u Yunan futbolcu Kostas Mitroglou'nun 90+4. dakikada attığı golle 1-0 mağlup etti” ifadelerini kullandı.

Star gazetesi manşetinde, “Aslan’a Mitroglou hayat verdi” başlığını kullandı ve “Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasındaki Galatasaray – Akhisarspor maçında kazanan, 90+5. dakikada gelen golün ardından 1-0'lık skorla Galatasaray oldu. Karşılaşma boyunca Akhisarspor defansını geçmekte zorlanan Galatasaray'a galibiyeti getiren golü, 90+5. dakikada Yunan golcü Kostas Mitroglou kaydetti. Mitroglou, Galatasaray'daki ilk golünü atmış oldu. Bu sonucun ardından Galatasaray puanını 45 yaparken, ligin dibindeki Akhisarspor ise 18 puanda kaldı” dedi.

Akşam gazetesi manşetten verdiği habere, “Aslan’a 90+4’te hayat öpücüğü” başlığını attı. Haberde, “Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasındaki Galatasaray – Akhisarspor maçında kazanan, 90+5. dakikada gelen golün ardından 1-0'lık skorla Galatasaray oldu. Karşılaşma boyunca Akhisarspor defansını geçmekte zorlanan Galatasaray'a galibiyeti getiren golü, 90+5. dakikada Yunan golcü Kostas Mitroglou kaydetti. Mitroglou, Galatasaray'daki ilk golünü atmış oldu. Bu sonucun ardından Galatasaray puanını 45 yaparken, ligin dibindeki Akhisarspor ise 18 puanda kaldı. Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Galatasaray deplasmanda BB Erzurumspor ile karşılaşacakken, Akhisarspor ise evinde Alanyaspor'u konuk edecek” ifadeleri yer aldı.

Mehmet Demirkol Fanatik gazetesindeki, “Hikayeler ayakta tutar” başlıklı yazısında, “Bu baskı oyununun, ona en çok direnen oyuncunun korkunç bir hatasıyla 3 puanı alışı üzerine efsaneler yazılır. Ve böyle bir hikayeyle gelen geri dönüşün sonunun nereye varabileceğini de son yıllarda çok kez gördük. Rakip Başakşehir için ise neredeyse anlatılabilecek hiçbir hikaye yok. Bazen sizi hikayeleriniz hayatta tutar. O hikayeler koca bir tarihi oluşturur çünkü. Galatasaray’ın dün oynadığı ilk yarı son haftalarda pasla gol bölgesine inen takım olmaktan orta yapan takım olmaya dönüştü. Bu zemin ya da Mitroglou’nun varlığıyla bir seçim miydi? Yoksa Ndiaye topu geç oyuna soktuğu için Feghouli ve Onyekuru’nun markajdan kaçamaması sonucu bir zorunluluk muydu bilmek zor. Ancak Selçuk oyuna girip takımı yönetmeye başladıktan sonra baskının daha da sıkılaştığı bir gerçek. Biraz olsun pasla kale içine girmeye başladı ev sahibi. Golü bu yolla bulmasalar da Lukac’ı maçın kahramanı yapmak üzere olan pozisyonlar çıktı. Dedim ya hikaye başka türlü yazıldı. Kahraman olacakken en büyük hatayı yapan oldu” ifadelerini kullandı.

Ebru Kılıçoğlu Cumhuriyet gazetesindeki, “Altın vuruş” başlıklı yazısında, “Şurası bir gerçek… Kâğıt üzerinde avantajlı görünen taraf Galatasaray. Teknik direktörü olmayan, takımın favori oyuncularından bir kısmı sakat bir kısmı kart cezalısı olan bir takım var karşılarında. Dahası evlerinde oynamanın avantajı da ekleniyor buna… Ancak bir de kâğıt dışında kalan gerçekler var… Son 3 haftasını tempolu maçlarla geçirmenin yorgunluğu, Benfica’ya elenmenin moral bozukluğu ve de tabii maçın İstanbul’un en soğuk gününe denk gelmesi… Bunların toplamı sahaya tutuk bir oyun olarak yansıyor. Günün sürprizi G.Saray’da uzun bir süre sonra yeniden formasına kavuşan Emre Akbaba. Ancak onun varlığı yorgun takımı ateşleme yerine maç eksiği nedeniyle tutukluğu kamçılıyor. Önceki maçına göre daha çalışkan olan Mitroglou’nun istediği topları alamayışı da buna eklenince G.Saray, ilk yarıda üretken olamıyor. Akhisar’a gelince; son derece terbiyeli bir kontratak taktiğiyle çıkıyorlar sahaya. Kendi sahalarına kapanıyor, G.Saray’ın pas trafiğini hatasız olarak kesiyorlar. Hızlı çıkışları da var ama kadronun yetersizliği gol yollarında tıkanmalarına yol açıyor. 13. dakikada Onur’un Muslera tarafından çelinen şutu ise maçın en tehlikeli pozisyonu. İkinci yarı Emre Akbaba-Selçuk değişikliğiyle başlıyor. Bu G.Saray’ın orta sahasını nispeten toparlayan unsur oluyor. Sarı-Kırmızılılar, temposunu artırmaya çalışıyor. Tamamen Akhisar sahasına yığılan oyunda G.Saray, peş peşe birçok pozisyona giriyor ancak hiçbirisinden sonuç alamıyor. 74’te Mitroglou’nun akıl dolu pası Onyekuru’ya ulaşıyor. O da bekletmeden kaleye vuruyor ancak kaleci dışarı çeliyor. Bu G.Saray’ın kayda değer ilk net pozisyonu. Sarı-Kırmızılıların bitmeyen baskısı bal yapmayan arı misali. Çalışıyorlar, çabalıyorlar, koşuyorlar, basıyorlar ancak gollük sonuç alamıyorlar. G.Saray’ın bu hali rakibine de cesaret veriyor. İleride biraz daha akıllıca oynasalar gol bulmaları işten değil. G.Saray’ın umutsuzca önündeki kilidi açacak bir çilingire ihtiyacı var. Sonsuz ortalar, baskı, girilen tüm net pozisyonlar meyvesini artık bitti denilen dakikada veriyor. G.Saray’ın beklediği altın vuruş Mitroglou’dan geliyor” ifadelerine yer verdi.