“Özel hastane patronları neden yargılanmıyor?”
Evrensel, yenidoğan çetesi mağduru Hacire Akıncı’nın adalet arayışını manşete taşıdı
22.11.2024
Evrensel gazetesinin manşetinde, “Özel hastane patronları neden yargılanmıyor?” başlıklı haber yer aldı. Nida Sude Demirel imzalı haberde şöyle denildi:
“Hacire Akıncı tekstil işçisi bir kadın, eşi de tekstil işçisi. 2015’te evlenip 8 yıl boyunca gördüğü tüp bebek tedavisinden sonra hamile kalıp Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde doğum yapmış. Ancak kendilerine sorulmadan bebek Esenyurt Reyap Hastanesine götürülmüş. Bebeğinin Reyap’taki doktoru ise bugün özel hastane çetesinin lideri olmakla suçlanan Fırat Sarı. Hacire, bu hastaneye geldikten 2 gün sonra çocuğunu kaybetmiş. Özel hastane çetesine ilişkin haberlerde Reyap Hastanesinde hayatını kaybeden Akıncı bebek ismini gördüğünde avukat tutuyorlar ve soruşturma başlıyor. Akıncı bebeğin soruşturması, duruşması görülen dosyaya dahil olmasa da Hacire, pazartesi gününden beri her gün Bağcılar’daki evinden kalkıp duruşmaları izlemeye geliyor. Hacire yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: “Kaç gün sürerse sürsün her gün geleceğim, çocuklarımızı öldürenlerin ceza aldığını göreceğim.”
“AKP tüketti”
Cumhuriyet gazetesinin manşetinde, “AKP tüketti” başlıklı haber yer aldı. Mustafa Çakır imzalı haberde şöyle denildi:
“Türkiye’de özelleştirmeler 1986 yılından sonra hız kazandı. Tamamı kamuya ait veya kamu iştiraki olan kuruluşlardaki kamu paylarının özelleştirme kapsamına alınması yoluyla bir program yürütülmeye başlandı. Bu program çerçevesinde Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalarda, 277 kuruluşta hisse satışı veya varlık satış/devri yoluyla özelleştirme işlemi yapıldı. Bu kuruluşlardan 272’sinde özelleştirme kapsamında olan kamu payı kalmadı. 1986 yılından Temmuz 2024 arasındaki dönemde yapılan özelleştirme uygulamalarından tahsil edilen toplam tutar 150.9 milyar TL (71.1 milyar dolar) oldu. Özelleştirmelerin tamamına yakını ise AKP döneminde yapıldı. 1986-2004 yılları arasında özelleştirmelerden yapılan tahsilat sadece 4.8 milyar TL’ydi. Geri kalan 146.1 milyar TL tahsilatın tamamı AKP’nin iktidarda olduğu yıllarda yaşandı. ”
“Suç ittifakı”
BirGün gazetesinin manşetinde, “Suç ittifakı” başlıklı haber yer aldı. Timur Soykan imzalı haberde şöyle denildi:
“Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye’de cari açığın önemli kısmının işlenmemiş altın ithalatından kaynaklandığını belirterek Ağustos 2023’te kota uygulaması getirdi. İşlenmemiş altın ithalatında aylık 12 bin ton işlenmemiş altın ithalatı kotası getirildi. Böylece İstanbul Altın Borsası’nda bu ithalatı yapma yetkisi olan çoğunluğu yandaş şirketler büyük servetler kazandı. Kota sonucunda Türkiye’deki altının bir kilosu, Dubai’deki bir kilo altından 5 bin dolar daha pahalı hale geldi. Bu da altın kaçakçılığı furyasını başlattı.”