Sahte imza CEO’yu tutuklattı

Yeni Akit’in utanç verici, “O patronun damadı Yahudi” manşeti gündemin dikkat çeken başlıkları arasında yer aldı

20.05.2014

Soma’daki madenin genel müdürü Ramazan Doğru, yetkileri kendisine devreden belgedeki imzasının sahte olduğunu iddia edince mahkeme şirketin CEO’su Can Gürkan’ı da tutukladı.
Hürriyet manşetten verdiği habere, “İlk sorguda çatlak” başlığını attı ve “301 can alan maden soruşturmasında işletmenin yönetim kurulu başkanı Can Gürkan genel müdür Ramazan Doğru’yu, Doğru, ‘Yetki imzası sahte’ diyerek patronu suçladı. Mahkeme ikisini de tutukladı” dedi.
Milliyet, “Birbirlerine düştüler” manşetiyle çıktı: “Tek yetkili gösterilen genel müdür ‘O imza sahte’ dedi. Mühendis, ‘Isı artışını bildirdim’ diye ifade verdi. Diğer sorumlular da birbirini suçladı.”
Zaman habere, “Sorumluluğu sahte imzayla müdüre yıkmak istediler” başlığıyla manşetinde yer verdi ve “Soma soruşturmasında işletmenin CEO’su Can Gürkan, savcıya yetkinin Genel Müdür Ramazan Doğru’da olduğunu gösteren bir belge sundu. Doğru ise belgede kendisi adına atılan imzanın sahte olduğunu söyledi. Tekrar ifadesi alınan Gürkan tutuklandı” dedi.
Bugün gazetesi manşetinde yer ayırdığı haber için, “Faciada sahte imza skandalı” başlığını kullandı ve “301 işçinin öldüğü madenin yönetim kurulu başkanı ‘Yetki genel müdürde’ deyip belge gösterdi. Genel müdür ‘İmza sahte’ deyince ortalık karıştı” dedi.
Vatan, “Soma’da patronun oğlu ve genel müdür de tutuklandı” üst başlığıyla ön sayfasının altında yer ayırdığı habere, “Birbirlerini suçladılar!” başlığını attı ve “Maden sahibinin oğlu Can Gürkan, Tek sorumlu Genel Müdür’ deyip yönetim kurulu kararını verince savcılık denetimli serbestlik istedi. Ancak Genel Müdür Ramazan Doğru, patronu suçlayınca iş değişti. Müdürün sorguda, ‘Bana tuzak kurdular. İmza sahte’ demesi üzerine savcılık Can Gürkan’ı ikinci kez sorguladı ve tutuklama istedi. Mahkeme de önce müdürü, sonra patronun oğlunu tutukladı” dedi. 
Habertürk ön sayfasının altında yer verdiği habere, “CEO’yu yakan iddia” başlığını attı ve “Soma’daki yetki belgelerindeki imzasının sahte olduğunu iddia eden Genel Müdür Ramazan Doğru’nun ardından, ek gözaltı süresiyle tutulan şirket CEO’su Can Gürkan da tutuklandı. Tekniker M. Ali Günay Çelik’le birlikte tutuklu sayısı 8’e çıktı” dedi.
Radikal haberi birinci sayfasının altında, “Genel Müdür: Yetki devri belgesi sahte” başlığıyla gördü ve “Yetki devri belgesindeki imzanın sahte olduğunu, olayın üzerine yıkılmak istendiğini söyleyen Genel Müdür Doğru tutuklandı” dedi.
Birgün, “Katliam davası devam ediyor” başlığıyla verdiği haberde, “Soma’daki katliam davasında tutuklanma istemiyle adliyeye sevk edilen genel müdür Ramazan Doğru, yetkileri kendisine devreden belgedeki imzanın sahte olduğunu iddia etti. Bunun üzerine savcı, şirket sahibi Can Gürkan için ek gözetim süresi istedi” dedi.
Taraf haberi, “CEO ‘sahte imza’ iddiasıyla tutuklandı” başlığıyla manşetin yanında resim altında gördü: “Şirketin Genel Müdürü Doğru, ‘Yetkiyi bana devreden imza benim değil, sahte’ diye ifade verince, şirketin CEO’su Can Gürkan da mahkemede tutuklandı. Gürkan, ‘Zamanı gelince konuşacağız’ dedi.”
Star birinci sayfasının altında yer verdiği habere, “CEO’yu sahte imza tutuklattı” başlığını attı ve “Soma soruşturmasında gözaltına alınan 30 şüpheliden 8’i tutuklandı. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan ‘Tüm yetkiler Genel Müdür Ramazan Doğru’nun’ diyerek belge verdi. Gözaltına alınan Doğru ise ‘O belgelerdeki imzalar sahte’ deyince ikisi de tutuklandı” dedi.
Yeni Şafak habere ön sayfasının altında, “İmza tutuklattı” başlığıyla yer ayırdı ve “301 kişiye mezar olan madenin sahibi Alp Gürkan ifadeye bile çağrılmazken, savcı, oğul Can Gürkan için denetimli serbestlik istedi. Ancak tutuklanan İşletme Genel Müdürü Ramazan Doğru, ‘Sahte imzalı belgelerle suç üzerime atıldı’ deyince Gürkan da tutuklandı. Dün itibariyle gözaltına alınan 26 kişiden 8’i cezaevine girdi” dedi.
Akşam habere, “Bütün suç madencilerdeymiş” başlığıyla birinci sayfasında yer verdi ve “Soma’daki ölüm madeninin bilgisayar ve ölçüm kayıtlarına el koyan savcılar, belgelerde gaz çıkışının yüksek olduğunu görünce şüphelilere ‘Neden önlem almadınız?’ diye sordu. Şirketin CEO’su Can Gürkan ve şüpheliler, ‘İhmal yok. Fazla gaz çıkışı yalan. Tüm önlemi aldık’ diye ortak ifade verdi. Gürkan ve Genel Müdür Doğru, mahkemece tutuklandı” dedi.
Cumhuriyet ve Sözcü ise habere iç sayfalarında yer ayırdı.

“Sorun Başbakan’ın zihniyetinde”
Birgün gazetesinin manşetinde CHP Milletvekili Özgür Özel’in, Soma faciasından önce Meclis’e verdiği önergenin detayları Özel’in imzasıyla ve “Sorun, önergemi eften püften gören zihniyette” başlığıyla yer aldı: “Hiçbir zaman şöyle bir iddiam olmadı: ‘Bu komisyon kurulsa idi, bu katliam önlenirdi.’ Hayır önlenemezdi. Sorun Başbakan ve onun zihniyetinde…”

Yeni Akit, her zamanki ırkçılık
Yeni Akit gazetesi her zamanki ırkçılığını yine manşetinden, “O patronun damadı Yahudi” başlığıyla gösterdi ve “Yahudi ortaklığı bulunan kartel medyası, Yahudi aşığı paralel medya ve Yahudilerin güdümündeki Batı medyası, Soma faciası üzerinden Başbakan’ı ve hükümeti hedef alırken, facianın sorumlusu olan şirket sahibi Alp Gürkan’ın damadının gerçekte ‘Mario Asafrana’ adlı bir Yahudi olduğu, daha sonra isim değiştirip ‘Mahir’ adını aldığı ortaya çıktı” dedi.

“Galeriyi havalandırıp üretime devam ettiler”
Vatan gazetesinin manşetinde, “Cinayet” başlığıyla yer alan haberde, “Somalı Madenci Vatan’a anlattı: Patlamadan 24 saat önce metan gazı çok arttı. Sensör gazı algılayıp elektrik sisteminin kapattı. Ancak galeriyi havalandırıp üretime devam ettiler” denildi.

“Kazdıkça doğrular çıkıyor”
Taraf gazetesinin manşetinde, “Madeni kazdıkça doğrular çıkıyor” başlıklı haber yer aldı. Haberde, “Ölüm madeninde yetki, yılbaşında birden değişti. Bakanlıklar ve bürokrasiyle ilgili tüm ilişkiler, eşi AKP Meclis Üyesi olan Ramazan Doğru’nun yetkisine devredildi” denildi.

“Yangında çalıştılar”
“Facianın yaşandığı ocakta yangının sabah başladığı, buna rağmen üretime ara verilmediği ortaya çıktı” üst başlığıyla Cumhuriyet gazetesinin manşetinde yer alan, “Yangında çalıştılar” başlıklı haberde, “Soma faciasında ortaya çıkan yeni bilgi katliamın göz göre göre yaşandığı gerçeğini ortaya koydu. Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş’ın verdiği bilgiye göre ocaktaki yangın faciadan saatler önce sabah vardiyası sırasında başladı. Ancak yangına müdahale edilirken üretime ara verilmedi ve işçiler ocakta çalışmaya devam ettirildi. Yangın duyulduğu anda üretime ara verilmesi gerektiğini vurgulayan Alabaş, ancak işverenin çok para kazanma hırsıyla hareket ettiğini söyledi” denildi.