“47 gazeteci için daha gözaltı kararı”

Basının gündeminde, gazetecilere gözaltı furyası, kapatılan gazete ve ajanslar ile TSK’daki “büyük tasfiye” yer aldı.

16.08.2016

 

42 gazeteci hakkında verilen gözaltı kararından sonra dün de aralarında Şahin Alpay ve Hilmi Yavuz’un bulunduğu 47 gazeteci için daha gözaltı kararı verildi. 
Cumhuriyet haberi manşetin altından, “47 gazeteci için daha gözaltı kararı” başlığıyla anonsladı.

Taraf habere ön sayfasının altında, “Eski Zaman yazarlarına gözaltı” başlığıyla yer verdi ve “FETÖ/PYD soruşturması kapsamında aralarında eski Zaman gazetesinin 47 yazar ve yöneticisi hakkında gözaltı kararı verildi. 10 kişi evlerinden gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan biri de Zaman gazetesinin eski yazarı Şahin Alpay oldu” ifadelerini kullandı. 

Evrensel gazetesi manşetin altındaki habere, “47 gazeteciye daha operasyon” 15 Temmuz darbe girişimi kapsamında, mart ayında yönetimine kayyum atanan Zaman gazetesinin eski yöneticileri ve yazarlarına yönelik başlatılan operasyon kapsamında 47 kişi hakkında gözaltı kararı verildi” dedi.

Sözcü manşetin üstünde yer ayırdığı habere, “Zaman’ın eski çalışanlarına FETÖ gözaltısı” başlığını attı ve “FETÖ’nün medya ayağına yönelik operasyon genişletildi. Zaman Gazetesi’nin, 10 eski çalışanı gözaltına alındı. Biri, haysa olduğu için evinde sorgulandı. 36’sı aranıyor”  dedi.

Sabah gazetesi haberi ön sayfasının altından, “Eski Zaman’ın tetikçileri gözaltına alındı” başlığıyla anonsladı.

Yeni Şafak habere manşetin yanında, “Zaman’ın yazarlarına gözaltı” başlığıyla yer verdi ve “Fetullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişiminin ardından süren operasyonlar, örgütün yayın organı eski Zaman Gazetesi yazarı ve çalışanlarına uzandı. 47 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Sevgi Akarçeşme ve Abdülhamit Bilici aranırken, Mümtazer Türköne ve Şahin Alpay’ın da aralarında olduğu 13 kişi gözaltına alındı” ifadelerini kullandı.

Star gazetesi manşetin yanındaki habere, “Cunta medyasına gözaltı” başlığını attı ve “FETÖ’ye hizmet eden Zaman Gazetesi’nin eski yönetici ve yazarlarına yönelik operasyonda 47 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Aralarında Şahin Alpay’ın  da bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı” dedi.

Akşam gazetesi habere birinci sayfasının altında, “Basın ayağına operasyon” başlığıyla yer ayırdı ve “FETÖ’cü kalkışma soruşturmasında eski Zaman gazetesi çalışanı 47 kişi için operasyon başlatıldı. Şahin Alpay’ın da aralarında bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı” ifadelerine yer verdi.  

Hürriyet ön sayfasının altındaki habere, “Gazetecilere ikinci dalga” başlığını attı ve “FETÖ soruşturmasında medya operasyonunun ikinci adımı, Zaman gazetesinin eski yazar ve yöneticilerine yöneldi. 47 kişilik listedeki yazarlar Şahin Alpay ve Nuriye Akman’ola (Ural) birlikte 12 kişi gözaltına alındı. İlk operasyonda adı geçen Hürriyet muhabiri Arda Akın dün gözaltına alındı” dedi.

“45 gazete, 3 ajans, 16 TV kapatıldı”

Kanun Hükmünde Kararname ile 3 ajans, 16 televizyon, 23 radyo, 45 gazete, 15 dergi, 29 yayınevi kapatıldı.

Yeni Şafak sürmanşetindeki habere, “Terörün sesi susturuldu” başlığını attı ve “Kararname ile İçişleri’ne bağlanan Jandarma ve Sahil Güvenlik’teki darbecilerin durumu daha sonra ele alınacak. Fetullahçı Terör Örgütü’ne bağlı 16 televizyon, 3 haber ajansı, 23 radyo, 45 gazete, 15 dergi, 29 yayınevi ve dağıtım kanalı kapatıldı” ifadelerine yer verdi.

Hürriyet habere manşetin altında, “45 gazete, 3 ajans, 16 TV kapatıldı” başlığıyla yer verdi ve “KHK ile 3 ajans, 16 televizyon, 23 radyo, 45 gazete, 15 dergi, 29 yayınevi kapatıldı. Nokta, Cihan Haber Ajansı, Zaman, Taraf, Bugün TV, Kanaltürk listede” dedi.

“Büyük tasfiye”

Kanun Hükmünde Kararname ile 149 general ve amiral TSK’dan ihraç edildi.

Cumhuriyet habere manşetinde, “Büyük tasfiye” başlığıyla yer verdi ve “TSK’deki 358 general ve amiralin 149’u ihraç edildi, cemaatin onlarca gazete ve televizyon kanalı kapatıldı” dedi.

Yeni Şafak sürmanşetindeki haber için, “Kovuldular” başlığını kullandı ve “FETÖ’cü cuntacılara en ağır darbe dün indi. Külliye’de yapılan 3’lü zirvenin ardından 149 general-amiral, 1099 subay ve 436 astsubay Yüksek Askeri Şura toplantısı beklenmeden TSK’dan kovuldu” ifadelerine yer verdi.

Star gazetesi sürmanşetindeki habere, “Darbe neşteri” başlığını attı. Haberde, “OHAL kapsamındaki Kanun Hükmünde Kararname Resmi Gazete’de yayımlandı. 149 general ve amiral, 1099 subay, 436 astsubay TSK’dan atıldı. Jandarma ile Sahil Güvenlik İçişleri Bakanlığı’na bağlandı. FETÖ’ye ait 131 yayın kuruluşu da kapatıldı” dedi.

Sabah gazetesi manşetten verdiği habere, “TSK’da büyük FETÖ temizliği” başlığını attı ve “FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimine karıştıkları için TSK’dan ilişkileri kesilen hainlerin rütbeleri de söküldü” dedi.

Akşam gazetesi habere sürmanşetinde, “149 generale ihraç” başlığıyla yer verdi ve “OHAL kapsamında çıkarılan 2. KHK ile 1684 subay ve astsubayın TSK’yla ilişiği kesildi” ifadelerini kullandı.

Hürriyet manşetten verdiği habere, “Tek imzada 1684 asker” başlığını attı ve “OHAL’in ikinci kanun hükmünde kararnamesi dün gece yayınlandı. Fetullahçı Terör Örgütü bağlantılı ve milli güvenliğe tehdit oluşturduğu düşünülen 1684 asker YAŞ’a saatler kala TSK’dan atıldı” dedi.