“Küresel şaşkınlık”

Manşetlerde ABD’nin yeni başkanı Donald Trump yer aldı.

10.11.2016

ABD’nin yeni başkanı Donald Trump oldu.
Cumhuriyet gazetesi manşetten verdiği haber için, “Küresel şaşkınlık” başlığını kullandı. Haberde, “ABD Başkanlık seçimlerini ırkçı, cinsiyet ayrımcı, İslam karşıtı söylemiyle büyük tepki çeken Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump’ın kazanması tüm dünyayı şoke etti. Hem ABD hem de uluslararası kamuoyu ‘bildiğimiz dünyanın sonu geldi” tepkisini verdi. Trump yaptığı ilk açıklamada ayrıştırıcı söylemi bırakarak, ‘Şimdi bölünmenin yaralarını sarma, tek vücut olma zamanı. Bizimle iyi geçinmek isteyen uluslarla iyi geçineceğiz. Düşmanlık değil, ortaklık kuracağız’ dedi. Clinton ve Obama ise ‘hukukun üstünlüğüne uyma çağrısı’ yaptı” ifadeleri yer aldı.

Evrensel gazetesi manşetindeki habere, “Yeni dünya düzensizliği!” başlığını attı ve “ABD’nin yeni devlet başkanı, aşırı sağcı söylemiyle öne çıkan, milyarder İş Adamı Donald Trump oldu. Aday olması dahi beklenmeyen Trump’ın zaferinin sosyal ve siyasal nedenleri tartışılıyor” dedi.

Sözcü gazetesi habere ön sayfasının altında, “Trump dünyayı ters köşe yaptı” başlığıyla yer ayırdı ve “ABD başkanlık seçimin favorisi Hillary Clinton kaybetti. Donald Trump kazandı” dedi.

Sabah gazetesi haberi manşetten, “Trump kazandı, iade yolu açıldı” başlığıyla verdi: “Türkiye, ABD’nin yeni Başkanı Trump’ın danışmanlarının ‘Gülen’i iade ederiz’ vaadini yerine getirmesini bekliyor.” 

Yeni Şafak manşetten verdiği habere, “Dünya ters köşe” başlığını attı ve “Dünyanın merakla beklediği ABD seçimleri büyük sürprizle sonuçlandı. Cumhuriyetçi aday Trump, küresel şirketler, medya, Holly wood ve anket şirketlerinin desteğini arkasına alan Clinton’u hezimete uğratarak, ABD’nin 45. başkanı seçildi. Trump yaklaşık 90 yıl sonra hem Senato hem Temsilciler Meclisi’ne hakim olan ilk başkan olacak” ifadelerini kullandı.

Habere Star gazetesinin manşetinde, “Himmetler boşa gitti” başlığıyla yer aldı. “ABD başkanını seçti, en çok FETÖ üzüldü” üst başlığıyla verilen haberde, “Türkiye’de topladığı himmet paralarını Clinton’ın seçim kampanyasına bağışlayan terör örgütü FETÖ elebaşı Gülen, Trump’ın zaferiyle hayal kırıklığı yaşadı” ifadeleri kullanıldı.  

Akşam gazetesi, “Amerika’da Trump, piyonlarda kramp!” manşetiyle çıktı: “Umutlarını Clinton’ın ABD başkanı olmasına bağlayan terör örgütleri FETÖ-PKK ve onların hamiliğine soyunan Avrupa sandıktan Trump çıkınca şoka girdi! Karanlık planlar kısa vadede altüst oldu.”

Milliyet manşetindeki habere, “45. Başkan Trump” başlığını attı ve “ABD’de Cumhuriyetçilerin adayı, Demokrat rakibi Clinton’dan daha az oy almasına rağmen delegeleri süpürerek başkan seçildi” dedi.

Vatan gazetesi manşetinde, “Ters köşe” başlığını kullandı ve “Olmaz denilen oldu. Siyasette hiç tecrübesi bulunmayan milyarder işadamı Donald Trump, tüm beklentilerin aksine ABD’nin en güçlü başkanı olarak seçildi” ifadelerine yer verdi.

Hürriyet habere manşetinde, “Herkesi yendi” başlığıyla yer verdi ve “Tüm dünyanın nefesini tutarak takip ettiği ABD başkanlık yarışında Trump, sadece rakibi Clinton’u değil, anketçileri, basını, sanat ve şov dünyasını