“66 çocuk işçi, 66 cinayet”

Evrensel, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisinin çocuk işçi ölümlerini ele alan raporu manşete taşıdı

12.09.2024

Evrensel gazetesinin manşetinde, “66 çocuk işçi, 66 cinayet” başlıklı haber yer aldı. Haberde şöyle denildi:

“İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisinin çocuk işçi ölümlerini ele alan raporuna göre, 2023 eylül ayından 2024 eylül ayına kadar geçen sürede, tarımda 24, sanayide 17, inşaat sektöründe 13, hizmet sektöründe 12 olmak üzere en az 66 çocuk iş cinayetlerinde hayatını kaybetti. İSİG Meclisi bu sayının çok daha yüksek olabileceğine dikkat çekiyor.”

“‘Bizim çocuklar’ 44 yıldır iktidarda”

BirGün gazetesinin manşetinde, “‘Bizim çocuklar’ 44 yıldır iktidarda” başlıklı haber yer aldı. Haberde şöyle denildi: 

“Türkiye’nin içinde sürüklendiği derin karanlığın en önemli nedeni hiç kuşku yok ki 12 Eylül 1980’de gerçekleşen askeri darbedir. Üzerinden 44 yıl geçti. Bırakın etkisinin geçmesi zihniyet ve uygulamalarıyla derinleşerek devam ettiğini söylemek mümkün.

12 Eylül 1980 darbesi iki önemli sonuç üretti. İlki özellikle 60’lı yılların ikinci yarısından itibaren yükselişe geçen ve hayatın her alanında kendini hissettiren sol-sosyalist hareketlerin bastırılmasıydı.”

“Aydın eğitimci sistem dışında”

Cumhuriyet gazetesinin manşetinde, “Aydın eğitimci sistem dışında” başlıklı haber yer aldı. Haberde şöyle denildi:

“Mersin’de Eğitim-İş Sendikası’na üye öğretmenler A.D. ve E.E, velilerin “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi (ÇEDES)” projesiyle ilgili çekincelerine dikkat çekerek, ders saatlerinde veli izin belgesi olmayan öğrencileri ÇEDES etkinliğine göndermeyeceklerini okul müdürüne bildirdi.

Okuldaki ÇEDES etkinliğine veli izin belgesi olan öğrenciler katılırken, velilerinin izin vermediği birçok öğrenci etkinliğe katılmadı. Olayın ardından okul müdürü ile öğretmenler arasında tartışmalar yaşandı.”