“Çocuklar borca gözlerini açıyor”

BirGün, kişi başına düşen Hazine borcunun 94 bin 255 TL’ye, yeni doğan çocuk başına düşen Hazine borç tutarının ise 7 milyon 14 bin 379 TL’ye çıkmasını manşete taşıdı

16.09.2024

BirGün gazetesinin manşetinde, “Çocuklar borca gözlerini açıyor” başlıklı haber yer aldı. Havva Gümüşkaya imzalı haberde şöyle denildi: 

“Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi 1. ve 2. Etap Eğitim-Öğretim Binaları Açılış Töreni’nde konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında “Gezi olaylarının Türkiye’ye doğrudan maliyeti 1,4 milyar dolardır” ifadelerini kullandı.

Ekonomik göstergeler ise 22 yıllık AKP iktidarının doğrudan maliyetini ortaya koyuyor. Sadece Ocak-Temmuz döneminde dış borç için ödenen faiz tutarı 12,7 milyar dolar oldu”

“Kamyonları stoka, işçileri sokağa attı”

Evrensel gazetesinin manşetinde, “Kamyonları stoka, işçileri sokağa attı” başlıklı haber yer aldı. Andaç Aydın Arıduru imzalı haberde şöyle denildi:

“Ford Otosan 2024’ün ilk altı ayında 15.7 milyar TL net kâr elde etti. Koç Grubu bu dönemde 19 bin 516 Ford işçisinden kişi başına ayda 136 bin 600 TL net kâr elde etti. Şirketin Eskişehir’deki fabrikasından ise 4 bin 103 adet ağır ticari araç satışı yapıldı. Geçen sene ilk altı ay için 5 bin 771 adet kamyon satışı yüzde 29 oranında azalırken, şirket bu süreçte 6 binden fazla kamyon stokladı.”

“Ne proje var ne de para”

Cumhuriyet gazetesinin manşetinde, “Ne proje var ne de para” başlıklı haber yer aldı.  Ali Can Polat imzalı haberde şöyle denildi:

“Türkiye’nin ikinci, İstanbul’un en büyük yat limanı olan Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı için özelleştirme kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Daha önce ihaleyi Koç Holding’in kazanmasına karşın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan onay vermemişti. Tekrarlanan ihalede 505 milyon dolarlık teklifle ihaleyi kazanan Vahit Karaaslan’a ise onay çıktı. Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre Vahit Karaaslan, Türkiye Denizcilik İşletmeleri’ne ait Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nı 40 yıl boyunca işletecek.”