“Patrona el pençe işçiye ters kelepçe”

BirGün, madenden gıdaya her iş kolundan işçilerin eylemlerini manşete taşıdı

17.09.2024

BirGün gazetesinin manşetinde, “Patrona el pençe işçiye ters kelepçe” başlıklı haber yer aldı. Haberde şöyle denildi:

“Yerlisi, yabancısı fark etmeden patron daha fazla kâr, daha fazla para istiyor. Gözleri dönmüş durumda. Saray rejimi sermayeye kol kanat geriyor. Çok açık ki bu sevginin arkasında kayıtlara şimdilik girmemiş Saray ve patron ortaklığı var. Adına “reel” dedikleri ekonomi programı gösterdi ki AKP iktidarı kararını verdi: İnsan dahil tüm kaynakları ya kendi sömürecek ya da sömürülmesine olanak sağlayacak. Hâkimi, savcısı, polisi de bunun uygulanması için bekçi tutulmuş durumda. Öyle bir bekçilik ki itiraz edenin başına üşüşüyorlar. ”

“Vampir makarna”

Evrensel gazetesinin manşetinde, “Vampir makarna” başlıklı haber yer aldı. Andaç Aydın Arıduru imzalı haberde şöyle denildi:

“Sakarya’nın Hendek ilçesinde bulunan OBA Makarna Fabrikasında meydana gelen patlamada 1’i çocuk, 3’ü itfaiye eri 30 kişi yaralandı. Patlama sonrası çıkan yangına müdahale eden ekipler, soğutma çalışması sırasında Mesut Şimay’ın cansız bedenine ulaşmıştı. 2005 yılında batmak üzere bir şirketken Musa Özgüçlü tarafından alınan ve hızla büyüyerek dünyanın en büyük ikinci makarna şirketi haline gelen OBA Makarna’nın 21 yıllık serüveninde teşvikler, kaynak aktarmaları, vergi indirimleri, ihracat rekorları var. ”

“Bahçeli’ye zor soru”

Cumhuriyet gazetesinin manşetinde, “Bahçeli’ye zor soru” başlıklı haber yer aldı. Haberde şöyle denildi:

“Balıkesir Susurluk Belediyesi’nde açıklamalarda bulunan CHP lideri Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Bahçeli’ye, anayasanın ilk 3 maddesini hedef alan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nu hatırlattı. Özel ayrıca, dünkü açıklamaları gündem olan Bilal Erdoğan’a da yanıt verdi.”