“Saray sıkıştı, çıkış arıyor”

BirGün, MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin Mecliste DEM Partililerle “tokalaşma” hamlesinin ardından gündeme gelen tartışmaları manşete taşıdı

18.10.2024

BirGün gazetesinin manşetinde, Saray sıkıştı, çıkış arıyor” başlıklı haber yer aldı. Haberde şöyle denildi:

“İsrail saldırganlığına dahil edilen anayasa tartışmalarının açtığı yoldan ilerleyen açılım hamleleri bir anda siyasetin ana gündemi haline geldi.

Devlet Bahçeli ve Erdoğan ülkenin ne kadar birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu yeni anlamış gibi tüm kadrolarına seslenmeye başladı. Bahçeli, Erzurum’dan başlayarak yeni dönemin siyasetini anlatmak için yola koyulmaya hazırlanırken, Erdoğan genç kaymakam adaylarına anadilin önemini kavratmaya çalışıyordu.”

“Temizlik veliye güvenlik kilide”

Evrensel gazetesinin manşetinde, “Temizlik veliye güvenlik kilide” başlıklı haber yer aldı. Cemre Kavuker imzalı haberde şöyle denildi:

“Okulların açılmasının üstünden bir aydan fazla zaman geçti. Okulların açılmasıyla eğitim alanındaki sorunlar iyice gün yüzüne çıktı. Üstelik bu geçen sürede birçok sorunla beraber çığ olup üstümüze gelmeye devam ediyor. Biz üç senedir sürdürdüğümüz ‘Bir öğün ücretsiz, sağlıklı yemek her çocuğun hakkı’ kampanyası için yine okulların önündeyiz. Ancak bu yıl velilerin karşısında okulların temizliği gibi devasa bir sorun daha var. Artık her veli çöp, kir ve pislik içindeki okullarda çocuğun hastalanması endişesini taşıyor.”

“Hekim çaresiz”

Cumhuriyet gazetesinin manşetinde, “Hekim çaresiz” başlıklı haber yer aldı. Merve Kılıç imzalı haberde şöyle denildi:

“Aşı retçilerin sayısı her geçen gün artarken Sağlık Bakanlığı sorumluluğu sağlık emekçilerinin sırtına yüklüyor. Sağlık Bakanlığı’nın aile sağlığı merkezlerindeki (ASM) hekimlerden, aşı reddi veya tereddütünde olan hastalar için her ay imza almasını istemesi, günde 60-70 civarı hasta bakan aile hekimlerine hem fazla iş yükü getiriyor hem de imza alınamayan hastaların faturası hekimlerden kesiliyor. Aşılama oranının düşmesi ve toplum sağlığının tehlikeye girmesi üzerine aşı reddi yapan yurttaşlar, bağlı bulundukları ASM’lerce telefonla aranıyor. Son olarak ASM’de çalışan bir hemşireyle aşı retçi yurttaşın mesajlaşmasının ekran görüntüsü sosyal medyada tartışma yarattı.”