“Özelleştirmeciler hesap versin”

Evrensel, 2003 tarihli ‘sağlıkta dönüşüm programı’yla sağlık hizmetlerinin özelleştirilmesiyle başlayan problemleri manşete taşıdı

22.10.2024

Evrensel gazetesinin manşetinde, “Özelleştirmeciler hesap versin” başlıklı haber yer aldı. Haberde şöyle denildi:

“Özel hastane çetelerine tepkiler çığ gibi. Çetelere bu imkanı yaratan asıl faktör özelleştirme. 2003 tarihli ‘sağlıkta dönüşüm programı’ tüm sağlık hizmetlerini piyasaya açtı. Hastane patronlarının sağlık bakanı olması gelenek oldu. Bazı bakanların hastaneleri de Yenidoğan Çetesiyle ilişkili çıktı.

AKP’nin 2003’te uygulamaya koyduğu, sağlığı ticarileştiren neoliberal sağlıkta dönüşüm programının vahşi sonuçlarını yaşadığımıza dikkat çeken Prof. Dr. Kayıhan Pala, “2006’daki yönetmelikle de SGK özel hastanelerden hizmet satın almaya başladı; özel hastane sayısı iki katına çıktı. SGK ile anlaşmalı tüm özel hastaneler acilen incelenmeli” dedi.”

Fikri iktidara emanet!”

BirGün gazetesinin manşetinde, Fikri iktidara emanet!” başlıklı haber yer aldı. Haberde şöyle denildi: 

“ABD emperyalizminin güdümünde devleti ve toplumu gericileştirmek amacıyla faaliyet gösteren Fethullahçı yapılanmanın lideri Fethullah Gülen, 1999 yılında kaçtığı ABD’de 83 yaşında öldü.

Fethullahçı çetenin lideri Gülen’in kaldırıldığı hastanede öldüğü açıklandı. Gülen’e yakın yayın organı Herkül’ün paylaşımında, Gülen’in öldüğü ve cenaze bilgilerinin sonra paylaşılacağı ifade edildi. Emperyalizmin kullandığı bir aygıt olan Gülenci yapılanma, AKP iktidarının eski ortağıydı. Ölmeden 10 yıl öncesine kadar AKP yetkilileri başta olmak üzere Türk sağı tarafından “hoca efendi” olarak anılan Gülen, emperyalistler eliyle beslenip büyütülerek siyasal İslamcılığın adeta vücut bulmuş haline dönüştü.”

“Tehlike geçmedi”

Cumhuriyet gazetesinin manşetinde, “Tehlike geçmedi” başlıklı haber yer aldı. Haberde şöyle denildi:

“Dini kullanıp Cumhuriyeti yıkmak amacıyla hareket ederek devlet kurumlarına sızan FETÖ elebaşısı kumpaslarla aydınları ve yurtseverleri katletti. Yaşadığı ABD’de dün ölen FETÖ lideri Fetullah Gülen laik ve demokratik Cumhuriyete karşı kumpaslarını hiç sonlandırmadı. Ancak ortağı AKP ile ters düşünce çekişme 15 Temmuz’da kanlı darbe girişimiyle sonuçlandı. AKP, FETÖ’yü desteklerken gazetemiz Cumhuriyet hiç kandırılmadı. AKP “hoca efendi” derken gazetemiz Cumhuriyet ilk “FETÖ” diyerek terör örgütünün gerçeğini okuyucularına anlattı. Birçok AKP’li vekil ve paydaş Gülen’i “hocaefendi” sıfatıyla anarken gazetemiz yaptığı haberlerle tehlikeye dikkat çekti.