“Evde mesai işte mobbing”
Birgün gazetesi manşetinde “İş Yerlerinde Psikolojik Tacizin (Mobbing) Önlenmesi” konulu Cumhurbaşkanlığı genelgesine yer verdi
07.03.2025
“Evde mesai işte mobbing” başlığıyla yayımlanan haberde şu ifadelere yer verildi: “AKP iktidarı, ILO 190’ı 6 yıldır imzalamazken 8 Mart öncesinde yayımladığı genelge ile mobbing ve tacizle mücadeleyi hatırladı. Genelge, işyerlerinde psikolojik tacizin önlenmesi için Alo 170 hattını ve psikolog desteğini önerdi.”
“İbadet şartlı izin”
Cumhuriyet gazetesi, Samsun Büyükşehir Belediyesinin kadınlara yönelik açıklamasını manşetten gördü
“İbadet şartlı izin” başlığıyla Cemil Ciğerim imzasıyla yayımlanan haberde şu ifadelere yer verildi: “Samsun Büyükşehir Belediyesinin yayımladığı açıklamada, ‘Kadınlar, oruç tutma ve ibadet etme sorumluluklarıyla birlikte, evde yemek hazırlığı, aile içindeki huzuru sağlayarak ailelerinin güçlenmesine yardımcı olur’ dendi.”
“Tek kişi yönetimi bitecek”
Karar gazetesinin manşetinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda yaptığı açıklamalar vardı
“Tek kişi yönetimi bitecek” başlığıyla Havva Gümüşkaya imzasıyla yayımlanan haberde şöyle denildi: “KARAR’ı ziyaret eden İBB Başkanı, yazarlarımızın sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda ‘Ülkede her konuda bir kişi karar veriyor. Biz ise kapsayıcı bir dönem vaat ediyoruz’ dedi. Bütün muhalif kesimler ile görüşeceğini söyleyen İmamoğlu, her alanda ehil isimlerle çalışacaklarını belirterek ekledi: Hem politika hem de kadro hazırlığımız tamam.”