“Utanç gecesi hastanede bitti”

Kadıköy’de derbi yarıda kaldı…

P24

20.04.2018

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi çıkan olaylar nedeniyle tatil edildi…

Fanatik gazetesi manşetinde, “Futbolumuz acil serviste” başlığını kullandı ve “Fenerbahçe-Beşiktaş maçı futbol tarihimizde görülmemiş olaylar yüzünden yarıda kaldı” dedi.

AMK gazetesi manşetindeki habere, “Rezalet” başlığını attı ve “Ülker Stadyumu'nda oynanan Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final rövanşında Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi çıkan olaylar nedeniyle 0-0 devam ederken hakem Mete Kalkavan tarafından tatil edildi. Kafasına yabancı madde isabet eden ve 5 dikiş atılan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş hastaneye kaldırıldı. Türkiye Futbol Federasyonu maçla ilgili kararını çarşamba günü vereceğini açıkladı” ifadelerine yer verdi.

Fotomaç habere, “Kirli oyun” başlığını attı ve “Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında Kadıköy’de oynanan kupadaki yarı final rövanş maçı, holiganların yol açtığı saha olayları nedeniyle yarıda kaldı” dedi. 

Hürriyet manşetinde, “Futbolun öldüğü gece” başlığını kullandı ve “Ziraat Türkiye Kupası'nda 2-2 berabere biten ilk maçın rövanşında Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan maç çıkan olaylar yüzünden 57. dakikadan itibaren tatil edildi. Tolga Zengin ile yedek kulübesinin arkasındaki taraftarlar arasında başlayan gerginlik Şenol Güneş'in kafasına gelen yabancı madde ile büyüdü. Bu gelişme sonrasında Mete Kalkavan soyunma odasına gitti. Daha sonra Şenol Güneş'in kafasına 5 dikiş atıldığı ve tecrübeli hocanın hastaneye götürüldü öğrenildi” ifadelerine yer verdi.

Sabah gazetesi, “Derbide kirli oyun” başlığıyla verdiği haberde, “Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Fenerbahçe ve Beşiktaş kozlarını paylaşıyordu. Ancak maçın ikinci yarısında çıkan olayların ardından karşılaşma tatil edildi” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet manşetinde, “Futbol terörü” başlığını kullandı ve “Ülker Stadyumu'nda oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi çıkan olaylar nedeniyle hakem Mete Kalkavan tarafından tatil edildi. Kafasına yabancı madde isabet eden ve 5 dikiş atılan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş hastaneye kaldırıldı. Türkiye Futbol Federasyonu, 25 Nisan Çarşamba toplanarak yarıda kalan Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi ile ilgili kararını verecek” dedi.

Yeni Şafak manşetindeki habere, “Rezalet” başlığını attı ve “Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Fenerbahçe – Beşiktaş'ı konuk etti. Karşılaşma çıkan olaylar nedeniyle tatil edildi. Tolga Zengin ile Fenerbahçeli taraftarlar arasında yaşanan tartışmayı sakinleştirmeye çalışan Şenol Güneş'in kafasına yabancı madde isabet etti. Beşiktaş takımı soyunma odasına girdi. Soyunma odası koridorlarında da kavga yaşandığı görüldü” ifadelerine yer verdi.

Star gazetesi habere manşetinde, “Futbolu öldürdüler” başlığıyla yer verdi ve “Karşılaşma boyunca Fenerbahçeli taraftarlar başta Quaresma olmak üzere Beşiktaşlı futbolculara yabancı madde yağdırdı. Oyun iki kere bu nedenle durdu. 57. dakikada Tolga ile taraftar kavgasını sakinleştirmek isteyen Güneş’in kafasına cisim geldi. Beşiktaşlılar ve hakemler soyunma odasına gitti. TFF ile görüşen Kalkavan maçı tatil etti” dedi.

Vatan gazetesi manşetinde, “Utanç gecesi hastanede bitti” başlığını kullandı ve “Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçının 57'nci dakikasında oyun durdu. Beşiktaş'ın yedek kalecisi Tolga Zengin, yedek kulübesinin arka tarafında yer alan sarı lacivertli taraftarlar ile sözlü tartışmaya girdi. Araya girmeye çalışan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in kafasına tribünlerden sahaya atılan yabancı madde isabet etti. Güneş'e soyunma odasında dikiş atılırken tecrübeli hocanın hastaneye kaldırıldığı öğrenildi” dedi.

Akşam gazetesi habere, “Kupa derbisi hastanede bitti” başlığını attı. Haberde, “F.Bahçe için yarıda kalan derbinin faturası bir hayli ağır olacak. TFF, tatil edilen maçla ilgili kararını salı veya çarşamba açıklayacak. Ev sahibi F.Bahçe’nin 3-0 hükmen mağlup ilan edilmesi bekleniyor. Bu durumda Beşiktaş, Türkiye Kupası finaline yükselecek. 9 Mayıs’ta Diyarbakır’da oynanacak maçta Akhisar’ın rakibi olacak. F.Bahçe açısından tek kötü sonuç hükmen yenilgi değil. Sarı-Lacivertliler’e 4-5 maç saha kapama cezası verilmesi bekleniyor. Bu yaptırım ise ligde değil, kupada uygulanacak” ifadeleri yer aldı.

Mehmet Demirkol Fanatik gazetesindeki, “Gerçek rakip onlar” başlıklı yazısında, “Bu biletler eskisi gibi bedava değil. Sağdan soldan alıp giremiyorsunuz. Ayrıca ucuz da değil. Ayrıca Passolig var. Ayrıca kameralar var. Rezil olmak var. Takımını yakmak var. Sadece kupayı değil ligi de kaybetmek var. Var oğlu var. Peki sadece stadın bir noktasından değil, 4 ayrı noktasından 4 ayrı zamanda hiçbir mantıklı sebebi yokken neden bu yapılır? Bunun bir açıklaması olabilir mi? Beşiktaş eksik, skor tura yeterli… Bu skor sadece turu getirmez, büyük oranda kupayı getirebilir. En güçlü rakibi ligde strese sokabilir. Doğuracağı imkanların sonu yok. Peki bu nedir? Bunun adı sabotaj. Kusura bakmayın. Bilerek planlayarak ya da doğaçlama.. Ama gerçek olan şu: Bu olup biten hayatın normal akışına uygun değil. O kameralar, o Passolig, o tedbirler eğer bu olayı aydınlatmayacaksa çöptür. Trabzon’daki toplu katliam girişimi hâlâ faili meçhul. Kafasına rakı şişesi isabet edip hayatı kayan çocuk olayı faili meçhul. Daha bir çok başka olay gibi. Eğer bu da faili meçhul kalırsa işte o zaman Türk futbolunun cenazesini kaldırırız. Neden? Bunu yapanlar neden olduğunu hepimize anlatmalı. Ve bir daha sahaların yanına bile yaklaşmamalılar. Bugün Fenerbahçeliler ve Beşiktaşlılar ya da Galatasaraylılar ayrı takım değil. Hepsi aynı takımdalar. Bu rezilliği yapanlar tek ve gerçek rakip. Onlar kim bilelim. Neden yaptılar bize anlatsınlar… Ancak böyle kazanırız” ifadelerini kullandı.

Bağış Erten Cumhuriyet gazetesindeki, “Kapatıp açsak düzelir mi?” başlıklı yazısında, “Yakınımdakiler bilir. Sonradan atasözü olursa tekzip ederim. Yıllardır söylüyorum. Bu memleketin en büyük marifetlerinden biri “bundan kötüsü olmaz” lafını her gün tekzip edebilme kapasitesidir. Ben artık ciddi ciddi düşünüyorum, bu atmosferi yaratanlar aslında herkesi futboldan soğutmaya çalışıyor. Muhtemelen böyle bir örgüt kurmuş bile olabilirler. Gerginliği, kutuplaşmayı, eril bir kazanma hırsını değer diye bize dayatanlar en rahat futbolu yiyip bitiriyor. Fenerbahçe kendi kendini yok edebilecek parça tesirli bir yapıya doğru gidiyor. Beşiktaş ağır abilik falan hak getire, En sakin futbolcusu bile hırs küpüne döndürüyor. Nereye varacağız ki böyle! Bilgisayar mühendislerine sorsak bize derman olsalar. Bir kapatıp açsak düzelir mi acaba?” ifadelerine yer verdi.