“Daha kötüsü hiç yaşanmadı”
BirGün, Yılın ilk Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısını uzman görüşlerle manşete taşıdı
26.01.2024
BirGün gazetesinin manşetinde, “Daha kötüsü hiç yaşanmadı” başlıklı haber yer aldı. Haberde şöyle denildi:
“Yılın ilk Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı Başkan Hafize Gaye Erkan’a yönelik iddiaların gölgesinde gerçekleştirildi. Banka, politika faizini beklentiler doğrultusunda 250 baz puan artırarak, yüzde 45 seviyesine yükseltti.
Toplantının ardından yayımlanan karar metininde faiz artışlarında sona gelindiğini vurgulandı. TCMB, enflasyon görünümü üzerinde belirgin ve kalıcı riskler oluşması durumunda ise parasal sıkılığın gözden geçirileceğini ifade etti. ”
“1.3 milyon çocuğun eti de milyon çocuğun eti de kemiği de sermayenin”
Evrensel gazetesinin manşetinde, “1.3 milyon çocuğun eti de milyon çocuğun eti de kemiği de sermayenin” başlıklı haber yer aldı. Eren Yüceboy imzalı haberde şöyle denildi:
“İbadethane tartışması” sonrasında hedef gösterilen Araştırma Görevlisi Zeliha Gizem Sayın’a destek vermek için Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü önünde basın açıklaması düzenlendi. Eğitim Sen 6 No’lu Üniversiteler Şubesi, Vakıf Üniversiteleri Dayanışma Meclisi, Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği ve Sosyal-İş’in düzenlediği açıklamada üniversite yönetiminin başlattığı soruşturma kapsamında savunma verecek Sayın’a destek açıklaması yapıldı.”
“Uçuk vaatler”
Cumhuriyet gazetesinin manşetinde, “Uçuk vaatler” başlıklı haber yer aldı. Gökhan Kam imzalı haberde şöyle denildi:
“İktidarın yıllardır gündemde tuttuğu Kanal İstanbul’a değinmeyen Murat Kurum, babalara ücretsiz ulaşım sözü verdi. İBB “anne kart” uygulamasını başlattığında Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kimin parasını kime veriyorsunuz?” demişti. 17 bin TL’lik asgari ücrete karşın Kurum, gençlere saati 200 TL’lik iş vaadinde bulundu. Kurum’un seçim sözleri arasında bu yıl Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programı’na alınmayan İBB’nin Sefaköy-Avcılar-Beylikdüzü-TÜYAP metro hattı gibi çok sayıda proje yer aldı. İktidar temsilcileri tarafından İBB’nin UKOME toplantılarında defalarca reddedilen taksi artışı da yapılacaklar arasında gösterildi.”