“İç güvenlik cinayeti”

Ankara’da yaşanan “makul şüphe” cinayeti birçok gazetenin manşetinde yer aldı.

16.02.2015

Ankara’da trafik polisiyle tartışan 43 yaşındaki Yılmaz Koçyılmaz, kelepçe takılarak ekip arabasına bindirilince kalp krizi geçirip hayatını kaybetti.

Zaman manşetten verdiği habere, “Polisin kelepçe ısrarı ölüme götürdü” başlığını attı ve “Polise geniş yetki tanıyan ‘iç güvenlik paketi’ tartışılırken Ankara’da kelepçe ısrarı ölüme yol açtı. Eski kameraman Yılmaz Koçyılmaz, ‘tansiyon hastasıyım’ demesine rağmen trafik polisi tarafından zorla karakola götürülürken kalp krizi geçirip vefat etti. CHP’li Umut Oran, İçişleri Bakanı’na ‘Makul şüphe yasası veya iç güvenlik paketi mi uygulandı?’ diye sordu” ifadelerini kullandı.

Taraf haberi manşetten, “İç güvenlik cinayeti” başlığıyla verdi ve “Ankara’da polisle tartışan eski kameraman Yılmaz Koçyılmaz, yere yatırılıp kelepçelendi. Kalp krizinden öldü” dedi.

Bugün gazetesi de haberi manşetten gördü. “Makul şüphe öldürdü” başlığını kullanan gazete, “Kış lastiği olmasına rağmen kar nedeniyle aracı iki kez durdurulan eski gazeteci trafik polisleri tarafından azarlandı. Tartışma çıktı. Elleri kelepçelenip ‘makul şüphe’den gözaltına alındı. Polis aracında kalp krizi geçirip öldü” ifadelerine yer verdi. 

Cumhuriyet birinci sayfasının altındaki haber için, “Ölüme götüren kelepçe” başlığını kullandı: “Ankara’da aracına zincir takması için kendisini uyaran polislerle tartışan eski haber kameramanı Yılmaz Koçyılmaz, kelepçelenmek isterken kalp krizi geçirerek öldü. Koçyılmaz’ın gözaltı işlemi sırasında ‘Yapmayın ben tansiyon hastasıyım, kelepçelemeyin’ dediği belirtildi.”

Hürriyet ön sayfasının altındaki habere, “Kelepçelendi, krizden öldü” başlığını attı ve “Ankara Ayaş’ta eski haber kameramanı Yılmaz Koçyılmaz (43) önceki gün aracının lastiklerinin uygun olmaması nedeniyle geçiş izni vermeyen polisle tartıştı. Polise mukavemet ettiği iddiasıyla kelepçelenerek ekip aracına bindirilince fenalaşan Koçyılmaz, ‘Tansiyon hastasıyım, aracımdaki ilaçlarımı almam lazım’ dedi ancak fırsat bulamadan kalp krizi nedeniyle can verdi” ifadelerini kullandı.

Milliyet habere manşetin altında, “Gözaltında ölüm” başlığıyla yer verdi: “Ankara Ayaş’ta, 45 yaşındaki Yılmaz Koçyılmaz, yoğun kar yağışı nedeniyle aracını durduran polisler tarafından ‘mukavemet ettiği’ gerekçesiyle kelepçelendi. Polislere, ‘Tansiyon hastasıyım, beni neden kelepçeliyorsunuz. Ben terörist miyim?’ dediği belirtilen genç adam bir süre sonra fenalaştı. Olay yerinden geçen ambulansla hastaneye kaldırılan Koçyılmaz kurtarılamadı. Savcılığın soruşturma başlattığı olayla ilgili olarak Koçyılmaz’ın yanında bulunan çalışma arkadaşı Erdoğan Yıldız şunları söyledi: ‘Polisler iki kez çevirdi. Polis arabasının arkasına oturtulan Yılmaz Bey’i görmek için aracın kapısını açtığımda mosmordu. Çenesi kilitlenmişti. Ben müdahale ederken nefes almıyordu. Polislerle ambulansa taşıdık. Her şey 15 dakikada oldu.”

Vatan ön sayfasının altındaki haber için, “Kelepçe takılınca kalp krizi geçirdi” başlığını kullandı.

“Zirvede Uhud savaşı”

Cumhuriyet gazetesinin manşetinde, “Zirvede Uhud savaşı” başlıklı haber yer aldı: “Erdoğan’a rağmen Hakan Fidan’ın adaylığı konusunda Davutoğlu’nun ısrarı, AKP’de alttan alta süren savaşa yeni bir ivme kazandırdı. Erdoğan cephesinde ‘Uhud’daki ganimet peşine düşen okçular gibi mevzilerimizi terk etmeyelim’ uyarıları yoğunlaştı. Fidan için ‘Uhud okçusu’ değerlendirmesi yapılırken iktidarda çatlaklar artıyor. Erdoğan’ın 4 eski bakanın yargılanmasını engellemesi, kabineyi toplaması gibi üç hamlesine karşı, Davutoğlu’nun Fidan’ın istifasını kabulü kulislerde karşı atak olarak değerlendiriliyor. Davutoğlu ekibinin erdem Başçı’ya verdiği destek de Saray’a karşı yeni hamle olarak görülüyor.” 

“İhale saltanatı”

Taraf gazetesi sürmanşetinde, “İhale saltanatı” başlıklı habere yer verdi: “1-Erdoğan’a yakın isimler arasında gösterilen TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman da vekil olmak için istifa etti. İstifada Sayıştay’ın TCDD ihalelerindeki usulsüzlüklere ilişkin soruşturma talebinde bulunmasının önemli rol oynadığı belirtildi. Sayıştay’ın 2013 yılında hızlı tren ve demiryolu inşaatlarında yaptığı usulsüzlük tespitlerinde hükümete yakınlığıyla bilinen Kolin İnşaat başı çekiyor. 2-Hükümetin göstermelik ve yüksek tutarlı projelerle yandaş üniversitelere para akıttığı ortaya çıktı. İlk uygulama, Kalyon Holding’in Gaziantep’te kurduğu üniversitede hayata geçti. 1 Ocak 2013’te üniversitelerle özel projeler geliştirmek için izin alan SGK, iki projeyi ihalesiz olarak bu üniversiteye verdi.”