“İktidarın 1 Mayıs öfkesi dinmiyor”

BirGün, 1 Mayıs’ın üzerinden üç hafta geçmişken 3’üncü kez olan ev baskınlarını ve gözaltıları manşete taşıdı

22.05.2024

BirGün gazetesinin manşetinde, “İktidarın 1 Mayıs öfkesi dinmiyor” başlıklı haber yer aldı. Haberde şöyle denildi:

“Ülke genelinde yumuşama ve normalleşme tartışmaları sürerken rejim kendisine gösterilen en ufak itiraza bile sopa sallamaya devam ediyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın dün gerçekleştirdiği açıklamaya göre 1 Mayıs’ta İstanbul’da Taksim’e çıkma iradesi gösteren yurttaşlara yönelik bir dizi operasyon gerçekleşti.

Yapılan açıklamada olaylara karıştığı iddia edilen 39 kişiden 27’sinin gözaltına alındığını belirtildi. 13 kişinin ifadeleri tamamlanırken geriye kalan 14 kişinin ifadeleri bugün alınacak.”

“Zorlu’ya karşı köylü”

Evrensel gazetesinin manşetinde, “Zorlu’ya karşı köylü” başlıklı haber yer aldı. Özer Akdemir imzalı haberde şöyle denildi:

“Manisa Gördes’e bağlı Kalemoğlu köylüleri köye bitişik ormanda nikel madeni şirketinin sondaj çalışmalarına karşı ayakta. Geçtiğimiz hafta Zorlu Holdinge bağlı Meta Nikel Maden Şirketinin köyle iç içe geçen Kocamurt Ormanı’nda sondaj yapmasına engel olan köylüler, o günden bu yana ormanın girişinde kurdukları çadırda yaşam nöbeti tutuyor. Geçimini meyve, sebze üretimi ve hayvancılıktan sağlayan yöre halkı için orman hayati önemde. Köylüler dün yaptıkları geniş katılımlı bir basın açıklaması ile bir kez daha maden işletmesinin ormanı yok etmesine izin vermeyeceklerini dile getirdiler.”

“Siyasette dört soru atışması”

Cumhuriyet gazetesinin manşetinde, “Siyasette dört soru atışması” başlıklı haber yer aldı. Haberde şöyle denildi:
“Kobani davasında verilen hapis cezaları ve Sinan Ateş suikastı Meclis’teki grup toplantılarının gündemindeydi. MHP lideri Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e sorular yöneltti. Özel de Bahçeli’ye, “Ben o metni okumaya utanırdım” diyerek dört soruyla karşılık verdi.