IŞİD Türkiye’ye saldırdı

AYM’nin, dershane düzenlemesinin yürütmesinin durdurulması talebini reddetmesi Musul’daki 49 rehineli IŞİD baskınının gölgesinde kaldı.

12.06.2014

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) Musul’daki Türkiye Başkonsolosluğunu basıp aralarında Türk Başkonsolos Öztürk Yılmaz’ın da bulunduğu 49 kişiyi rehin aldı.
Hürriyet, “Rehinelerle konuştum” manşetiyle çıktı: “Bomba tehdidi ile yapılan baskında rehin alınan 49 Türk ile Irak Şam İslam Devleti militanları arasında aracılık eden Musul Başkonsolosluğu’nda çalışan bir Türkmen yaşananları Hürriyet muhabirine anlattı: ‘IŞİD’in eli silahlı adamları pazartesi günü çalıştığım Türkiye Başkonsolosluğu’na gelip ‘Buradan çıkın’ dedi. Tabii kimse çıkmadı. Bugün (dün) ben işe gitmedim. Militanlar sabah önce konsolosluğun 20 metre arkasındaki Musul Valisi’nin evini bombalayıp yerle bir etmiş, sonra konsolosluğa gelip kapıyı açın demişler. Güvenlikçiler, ‘Bunların dediklerini anlamıyoruz’ diye beni aradı. O sırada kapıyı kırıp içeri giren militanlar, ‘Sizi bir yere götüreceğiz’ demiş. Rehineleri konsolosluğun araçlarıyla önce Al Dana’dan sonra başka bir mahalleye götürmüşler. Durumları iyi. Bir an önce serbest kalmayı bekliyorlar’”.
Taraf manşetten verdiği habere, “IŞİD terörü Türkiye’ye girdi” başlığını attı ve “Musul’u ele geçiren IŞİD, Türkiye toprağı sayılan konsolosluğa girdi. Baskında başkonsolos ve 30 özel harekatçıyla birlikte 49 kişiyi rehin aldı” dedi.   
Cumhuriyet, “Hükümetin izlediği dış politikanın bedeli ağırlaşıyor. IŞİD, Musul Konsolosluğu’nu işgal etti. Diplomatlar, çocuklar ve özel harekatçıların da aralarında bulunduğu 49 kişi rehin alındı” üst başlığıyla manşetten verdiği haber için, “Türkiye’ye saldırı” başlığını kullandı.
Radikal, “Konsolosluk rehin” manşetini attı ve “Musul’u ele geçiren Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), dün Türkiye’nin Başkonsolosluğu’nu işgal etti. Başkonsolos Öztürk Yılmaz ,le birlikte özel harekat mensuplarının da olduğu 49 kişiyi alıkoydu” dedi.
Zaman manşette, “Musul konsolosluğumuza IŞİD baskını” başlığını kullandı ve “IŞİD, rehin aldığı Başkonsolos Öztürk Yılmaz, diplomatlar ve Özel Harekat görevlilerinden oluşan 49 kişiyi bilinmeyen bir yere götürdü. Örgütün ‘bomba ile saldıracağız’ tehdidi üzerine görevlilerin kapıyı açtığı, silahlı çatışma yaşanmadığı öğrenildi. IŞİD’in rehin aldığı Türklerin sayısı şoförlerle birlikte 80’i geçti” dedi.
Milliyet, “IŞİD baskını” başlığıyla manşetten verdiği haberde, “Kanlı terör örgütü Türk toprağı sayılan Musul başkonsolosluğumuzu 900 kişiyle kuşattı. 25 özel harekatçı vardı ancak çatışmadan kapılar açıldı. Başkonsolos ve üç çocuk dahil 80 kişi rehin” dedi.
Vatan manşetten verdiği habere, “Rehine krizi” başlığını attı ve “Musul’u işgal eden IŞİD’çiler başkonsolosluğumuzu bastı. 15’i diplomat, en az 49 rehine var. 31 Türk şoför de ellerinde!” dedi.
Habertürk, “Teyakkuz” manşetiyle çıktı ve “Kanlı terör örgütü El Kaide uzantılı IŞİD, Irak’ın Musul kentinde Türk Konsolosluğu’nu basıp 49 kişiyi rehin aldı. Musul Valiliği’ne götürülen 49 rehineden 30’u özel harekatçı” dedi.
Bugün, “Türkiye’nin Musul konsolosluğunu işgal eden IŞİD 49 Türk’ü rehin aldı” üst başlığıyla manşette gördüğü habere, “Çatışmadan aldılar” başlığını attı ve “Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ‘Bomba atarız’ tehdidinde bulunup 40 kişilik özel harekat timinin koruduğu Musul konsolosluğumuzu direniş olmadan ele geçirdi” dedi.
Sözcü, “Ne bayrak kaldı, ne toprak… Ne sınır kaldı, ne itibar” üst başlığıyla verdiği habere, “Kevgire döndük” başlığını attı ve “2003’te askerimizin başına çuval geçirildi, aciz kaldılar… Daha önceki gün PKK’lılar kışladaki bayrağımızı indirdi, aciz kaldılar. Dün de dinci teröristler konsolosluğumuzu bastı, yine aciz kaldılar” dedi. 
Birgün manşette, “Ne bu Osmanlı” başlığını kullandı ve “AKP’nin Neo Osmanlı politikası ile Suriye’de yıllarca Esad’a karşı muhalif olarak görülüp desteklenen IŞİD, işgal ettiği Irak’ın Musul kentindeki Türkiye Konsolosluğu’na baskın yapıp 49 kişiyi kaçırdı” dedi.
Yurt, “Musul’da rezalet, bu nasıl hükümet?” başlığını kullandı ve “Türk bayrağı indirildi, Türk konsolosluğu esir alındı! Siz seyrettiniz, Türkiye Cumhuriyeti Devletini hep birlikte adım adım çökerttiniz!” dedi.
Sabah manşetinde yer verdiği habere, “Türkiye’ye tuzak” başlığını attı ve “Musul’da tepeden tırnağa silahlı IŞİD teröristleri Başkonsolos Öztürk Yılmaz ile birlikte 54 kişiyi rehin aldı. IŞİD daha sonra Twitter’dan ‘Kaçırmadık, korumaya aldık’ açıklaması yaptı” dedi.
Akşam, “Bu teröristler kimin taşeronu” manşetiyle çıktı ve “Kuzey Irak ile Türkiye arasındaki petrol ticaretini sabote etmek için IŞİD terörüne göz yuman Irak hükümeti, bütün bölgeyi ateşe attı. Maliki, militanları artık durduramıyor. Haddini aşan IŞİD, Musul işgalinin ikinci gününde Türk Başkonsolosluğu’na saldırdı, 49 Türk rehin” dedi.
Star, “Musul ateşi” başlığını kullandı ve “Bağdat yönetiminin zaafından yararlanarak Musul’u işgal eden IŞİD Türk Konsolosluğu’na baskın taptı. Teröristler Başkonsolosun da aralarında bulunduğu 3’ü çocuk 49 kişiyi alıkoydu. Ankara NATO’yu acil toplantıya çağırdı” dedi.
Yeni Şafak manşette, “Savaş ilanı gibi” başlığını kullandı ve “Petrol zengini Musul’u ele geçiren IŞİD, Türk konsolosluğunu bastı. Militanlar, Başkonsolos Öztürk Yılmaz ve 48 personeli rehin aldı. Geçici karargaha götürülen rehineler arasında 3 çocuk ve 2 kadın da var” dedi.