“Kır kapıyı, al içeri dönemi başladı”
Gazeteci Sedef Kabaş’ın yolsuzluk soruşturmalarıyla ilgili attığı tweet nedeniyle gözaltına alınması havuz medyası dışında geniş yer buldu.
02.01.2015
Gazeteci Sedef Kabaş, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasına verilen takipsizlik kararını eleştiren tweet’i nedeniyle gözaltına alındı.
Zaman manşetten verdiği haber için, “Gazetecinin evine tweet baskını” başlığını kullandı ve “Gazeteci Sedef Kabaş, bir ay önce attığı yolsuzluk tweet’i yüzünden evine sabah vakti baskın yapılarak gözaltına alındı. Kabaş’ın, ‘Bu adamı asla unutmayın. 17 Aralık soruşturmasına takipsizlik kararı veren savcı Hadi Salihoğlu’ şeklinde attığı tweet için soruşturma açıldığı öğrenildi” dedi.
Taraf sürmanşetinden verdiği habere, “Kır kapıyı, al içeri dönemi başladı” başlığını attı: “Televizyon spikeri Sedef Kabaş, ‘17 Aralık soruşturmasına takipsizlik kararı veren hakimin ismini unutmayın’ diye tweet attığı gerekçesiyle evinden gözaltına alındı. Kabaş’ın evi, yargıyı hedef gösterdiği iddiasıyla arandı, cep telefonu ve bilgisayarına el kondu. İfadesinin ardından çıkarıldığı mahkemede serbest bırakılan Kabaş, ‘Acaba ben burada ifade verirken, Zarrab yılbaşı tatilini nerede geçirmeyi düşünüyor’ dedi.”
Cumhuriyet haberi manşetten CHP binasına yapılan baskınla birlikte verdi. “Yıl boyu hukuksuzluk” başlığını kullanan gazete, “Gazeteci Sedef Kabaş, kapatılan yolsuzluk soruşturmasını eleştiren tweet’i nedeniyle ‘terörle mücadelede görev alan kamu görevlilerini hedef gösterme’ iddiasıyla gözaltına alındı. Kabaş’ın evindeki bilgisayarına avukatı gelmeden el konuldu” dedi.
Bugün gazetesi, “Bir tweet attı evi basıldı” manşetiyle çıktı ve “Basına ve ifade özgürlüğüne yönelik baskılara bir yenisi eklendi. Polis attığı tweetler yüzünden ünlü televizyon spikeri Sedef Kabaş’ın evini basıp gözaltına aldı” dedi.
Sözcü ön sayfasının altındaki habere, “Yolsuzlukla ilgili bir tweet attı, başı yandı” başlığını attı ve “TV sunucusu ve gazeteci Sedef Kabaş, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet dosyasının kapatılmasını sosyal medyada eleştirdi. ‘Takipsizlik veren savcıyı unutmayın’ tweet’i attı. Gözaltına alındı…” dedi.
Yurt haberi manşetin altında, “17 Aralık twet’ine gözaltı” başlığıyla verdi ve “17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili attığı tweet sebebiyle spiker Sedef Kabaş dün gözaltına alındı” dedi.
Hürriyet manşetin yanında yer ayırdığı habere, “17 Aralık tweet’inden gözaltı” başlığını attı ve “Gazeteci, TV program yapımcısı Sedef Kabaş, Twitter’daki ‘17 Aralık soruşturmasına takipsizlik veren savcının ismini unutmayın’ mesajı yüzünden İstanbul’da gözaltına alındı. Evi aranan Kabaş emniyetteki ifadesinden sonra sevk edildiği adliyede serbest bırakıldı” dedi.
Milliyet haberi ön sayfasının altından, “Kabaş serbest bırakıldı” başlığıyla verdi ve “Gazeteci Sedef Kabaş, 17-25 Aralık operasyonlarının dosyalarının kapatılmasıyla ilgili tweet’i nedeniyle gözaltına alındı. Tweet’inde ‘terörle mücadelede görev alan şahısları hedef göstermek’ suçunu işlediği iddia edilen Kabaş, adliyede serbest bırakıldı” dedi.
Vatan birinci sayfasının altındaki habere, “Bir tweet için 8 saat sorgu” başlığını attı ve “Gazeteci ve tv yapımcısı Sedef Kabaş ‘17 Aralık soruşturmasına takipsizlik kararı veren hakimin ismini unutmayın’ tweeti attı. Evi basılıp arandı. Bilgisayar ve telefonuna el konuldu” dedi.
Habertürk haberi ön sayfasının altından, “Spikere twit gözaltısı” başlığıyla verdi ve “Spiker Sedef Kabaş, 17-25 Aralık’a takipsizlik veren savcılarla ilgili attığı twit için gözaltına alınıp bırakıldı” dedi.
“Yolsuzluğu soruşturan savcılara tasfiye”
HSYK 2. Dairesi, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarını yürüten dört savcıyı açığa aldı.
Taraf sürmanşetindeki habere, “17-25 savcıları açığa alındı” başlığını attı ve “Yeni oluşturulan HSYK, 17-25 Aralık soruşturmalarını başlatan savcılar; Öz, Akkaş, Kara ve Yüzgeç’i açığa aldı” dedi.
Zaman manşetin yanında yer verdiği habere, “Yolsuzluğu soruşturan savcılara tasfiye” başlığını attı ve “Hükümetin istediği gibi şekillendirilen HSYK, 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarını yürüten savcılar Zekeriya Öz, Muammer Akkaş, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç’i açığa aldı” dedi.
Cumhuriyet manşetin altında yer ayırdığı haber için, “17 Aralık savcılarına uzaklaştırma” başlığını kullandı ve “HSYK 2. Dairesi, 17-25 Aralık soruşturmalarını yürüten savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara, Muammer Akkaş ve Mehmet Yüzgeç’in görevden uzaklaştırılmalarına karar verdi” dedi.
Bugün gazetesi manşetin yanında yer verdiği habere, “17-25 Aralık savcılarına medya linci” başlığını attı ve “Havuz medyasını iddialarını gerekçe gösteren yeni HSYK, 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturması Cumhuriyet savcılarını açığa aldı” dedi.
Yurt gazetesi haberi manşetten, “Efsane savcı açığa alındı” başlığıyla verdi ve “HSYK, 17-25 Aralık operasyonlarını yürüten 4 savcıyı açığa aldı. Bu savcılar arasında, yolsuzluğun yanı sıra Ergenekon soruşturmasını yürüten Zekeriya Öz de var” dedi.
Hürriyet manşetten verdiği habere, “Zirveden kızağa” başlığını attı ve “Bir dönem yürüttükleri soruşturmalarla gündemi sarsan eski özel yetkili savcı Zekeriya Öz ile 17-25 Aralık soruşturmalarının üç savcısı açığa alındı” dedi.
Sabah, “Paralel kare as için hesap zamanı” manşetiyle çıktı ve “HSYK, Paralel’in en ünlü savcıları Öz, Kara, Akkaş ve Yüzgeç’i kızağa çekerek meslekten ihraç ve yargılamanın yolunu açacak süreci başlattı” dedi.
Akşam manşetinde, “Darbe savcıları açığa çıktı” başlığını kullandı ve “Bir dönemin ünlü savcıları artık adliyeye giremeyecek. HSYK 2. Dairesi, 17-25 Aralık darbe girişiminde başı çeken dört savcıyı ‘haklarındaki soruşturma sonuçlanıncaya kadar’ görevden uzaklaştırdı” dedi.
Yeni Şafak manşetinde, “Dönemin savcıları” başlığını kullandı ve “HSYK, hükümete karşı 17 ve 25 Aralık darbe girişiminin öncü isimlerinden Cumhuriyet Savcıları Zekeriya Öz, Celal Kara, Muammer Akkaş ve Mehmet Yüzgeç’i görevden uzaklaştırdı. Gerekçe, yargı erkinin nüfuz ve itibarına zarar vermek” dedi.
Star manşetten verdiği habere, “Cübbesiz savcı” başlığını attı ve “Darbeci savcılar Zekeriya Öz, Muammer Akkaş, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç’in cübbeleri ‘Uygunsuz hareket ve ilişkileriyle mesleğin şerefine zarar vermekten’ askıya alındı” dedi.
Milliyet manşetinde, “Dört savcıya uzaklaştırma” başlığını kullandı ve “HSYK aylardır tartışılan kararı dün verdi: 17 ve 25 Aralık’ı yürüten savcılar, haklarındaki soruşturma sonuçlanıncaya kadar görevden uzaklaştırıldı” dedi.
Vatan haberi manşetten, “Hepsi açığa” başlığıyla verdi ve “HSYK, 17-25 Aralık’a bakan 4 savcıyı soruşturma bitene kadar görevden aldı” dedi.
Habertürk ön sayfasının altındaki habere, “Zekeriya Öz ve 3 savcı açığa alındı” başlığını attı ve “HSYK, 17-25 Aralık savcıları Zekeriya Öz, Muammer Akkaş, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç’i görevden uzaklaştırdı” dedi.
“Erdoğan baskı yapmış”
Cumhuriyet gazetesinde, “Erdoğan baskı yapmış” başlıklı haber yer aldı: “Erdoğan’ın, Yüce Divan oylamasını 5 Ocak’a ertelediği toplantı öncesinde 4 eski bakan ve bazı komisyon üyeleriyle görüşerek ‘aklama’ yönünde karar çıkmasını istediği öğrenildi. Erdoğan’ın, bu görüşünü Davutoğlu’na da ilettiği belirtildi. Bağış’ın bilirkişi raporuna yaptığı itirazın mal varlığındaki ‘orantısızlık’ saptamasını güçlendirdiği ifade edildi.”
“Ak kulağa 2 ay kaldı”
Taraf gazetesinin manşetinde yer alan, “Yeni Türkiye’nin AK kulağına 2 ay kaldı” başlıklı haberde, “İktidar bir yandan ‘dinlemelerin merkezi’ TİB binasını gömmeyi tartışırken, diğer yandan iki ay içinde kendi telekulağına destek vermeyen şirketleri kapatma kararı aldı” denildi.