“Parayı verdin uçak nerede”
Karar gazetesi Sayıştay’ın Orman Genel Müdürlüğünün ekipman alımına ilişkin tespitlerini manşetine taşıdı
30.07.2025
“Parayı verdin uçak nerede” başlığıyla ve Büşra Cebeci imzasıyla yayımlanan haberde şu ifadelere yer verildi: “Yangınlarla mücadeledeki yetersizliği nedeniyle eleştirilen Orman Genel Müdürlüğü’nün ‘uçak ve helikopter alımı’ için Savunma Sanayi Destek Fonu’na 8 yılda ödediği 347,7 milyon dolar Sayıştay’ın radarına takıldı. Para trafiğini inceleyen Sayıştay, ödeme karşılığında envantere herhangi bir ekipman girmediğini tespit etti.”
“İnsanlığa karşı suç değilmiş!”
BirGün gazetesi Ankara Katliamı’na ilişkin istinaf kararını manşetten gördü
“İnsanlığa karşı suç değilmiş!” başlığıyla ve Deniz Güngör imzasıyla yayımlanan haberde şöyle denildi: “Ankara Katliamı’nda 104 kişinin yaşamını yitirmesine ilişkin davada istinaf, ‘insanlığa karşı suç’tan beraat kararını hukuka ‘uygun’ buldu. Davanın avukatlarından Senem Doğanoğlu, ‘Zamanaşımının önü açılmak ve unutturulmak isteniyor, unutturmayacağız’ dedi.”
“Garantili projelere ödenen parayla onlarca uçak alınır ormanlarımız kurtulurdu”
Nefes gazetesi yap işlet devret işletmecilerine yapılan ödemeleri manşetten gördü
“Garantili projelere ödenen parayla onlarca uçak alınır ormanlarımız kurtulurdu” başlığıyla ve Mahir Bağış imzasıyla yayımlanan haberde şu ifadelere yer verildi: “Türkiye orman yangınlarıyla mücadele ederken, Orman Genel Müdürlüğü’nün (OGM) uçak ve helikopter alımına ayırdığı bütçenin yetersizliği tepkilerine neden oldu. Buna karşın, iktidarın yap işlet devret projesi olan köprü ve otoyol işletmecilerine 8 yılda 13 milyar 571 milyon dolar (549 milyar lira) ödendiği ortaya çıktı.”