“Ver parayı, vur palayı”

Gazetelerin gündeminde, palalı saldırgana verilen 9 bin TL’lik ceza vardı.

11.07.2014

Gezi olayları sırasında palasıyla insanlara saldıran Sabri Çelebi 9 bin TL cezayla serbest kaldı.

Hürriyet manşetten verdiği habere, “Ver parayı, vur palayı” başlığını attı ve “Gezi eylemleri sırasında Taksim’de bankacı bir kadına tekme atmak ve pala ile hafif yaralamaktan yargılanan Sabri Çelebi, 9 bin TL adli para cezasına çarptırıldı” dedi.

Cumhuriyet, “Mahkeme 9 bin TL ceza verdi, onu da 4’e böldü” üst başlığıyla sürmanşetinden anonsladığı habere, “Palalıya taksit taksit ödül” başlığını attı.

Habertürk ön sayfasının altında yer verdiği haber için, “Palalıya 9 bin TL” başlığını kullandı ve Gezi’deki ‘Palalı’, kadına tekmeden 4 taksitte 9 bin TL para cezasına mahkum oldu” dedi.

Bugün habere, “Cezası 9 bin lira” başlığıyla birinci sayfasının altında yer verdi ve “Taksim’de Gezi Parkı eylemcilerine palayla saldıran Sabri Çelebi, 225 gün adli para cezasına çarptırıldı. Mahkeme günlüğü 40 liradan hesaplayarak 9 bin TL para cezası verdi. Cezayı ertelemedi” dedi.

Birgün haberi birinci sayfasının altında, “Palasıyla saldırdı, 9 binle kurtuldu” başlığıyla gördü ve “Gezi eylemleri sırasında Beyoğlu’nda bankacı E.Y adlı kadının kalçasına palayla vurduğu gerekçesiyle ‘Silahla kasten yaralama’ suçundan yargılanan Sabri Çelebi’nin davasında karar çıktı. Mahkemenin verdiği karara göre Sabri çelebi 9 bin lira ödemeye mahkum edildi” dedi.

Yurt ön sayfasının altından anonsladığı habere, “Palalı saldırgana 9 bin TL ceza verildi” başlığını attı.

Vatan haberi manşetin yanından, “9 bin TL, bir de 4 taksit” başlığıyla verdi ve “Gezi olayları sırasında Beyoğlu’nda bankacı Eda Yıldırım’a palayla vuran Sabri Çelebi, 2-5 yıl hapsi istenen davada ‘kasten yaralama’ suçundan 9 bin TL para cezasıyla serbest kaldı” dedi.

Yeni Şafak dışında diğer gazeteler habere iç sayfalarında yer verdi.

Cemil Bayık silah bırakma şartlarını açıkladı

PKK liderlerinden Cemil Bayık, PKK’nın silah bırakması için şartlarını açıkladı. Listenin başında ‘Öcalan’a özgürlük’ ve ‘anayasal güvence’ var.

Zaman haberi birinci sayfasının altından, “Yeni müzakere için Öcalan özgür kalmalı” başlığıyla anonsladı.

Sözcü, “PKK’nın Kandil’deki elebaşından şok açıklama” üst başlığıyla ön sayfasının altında yer ayırdığı habere, “Silah bırakacağımızı sananlar hayal görüyor” başlığını attı ve “AKP, Köşk seçimi için Apo’ya taviz üstüne taviz veriyor. Dağdaki hainler ise silah bırakmak bir yana, tehdit ediyor” dedi.

Yurt gazetesi ise haberi, “Bayık: PKK’nın silah bırakması hayal bile edilemez” başlığıyla anonsladı.

Cumhuriyet, Bugün ve Habertürk gazeteleri ise habere iç sayfalarında yer ayırdı.

İnfaz emri Mehmet Ağar’dan

Taraf gazetesinin sürmanşetinde “Hadi koçum dedi, infaz emrini verdi” başlıklı haber yer aldı. Haberde, “MİT’in, bugün yapılan faili meçhul davasına gönderdiği Susurluk tapelerine göre, emri Ağar verdi. Malatyaspor’da başkanlık da yapan Nurettin Güven, Londra’da Mehmet Kaygısız’ı öldürdü” denildi.

“Maliye ambarında darbe toplantısı”

Taraf gazetesinin manşetinde yer verdiği, “Maliye ambarında darbe toplantısı” başlıklı haberde, “Kendisine biat etmeyen 100 bin şirketi fişleyen hükümet, 28 Şubat’ta bile benzeri görülmedik bir bitirme planını devreye soktu. Maliye’de ekonomik darbe toplantısı yapıldı” denildi.