Gezegen Buluşmaları 12 Aralık’ta başlıyor!

Gezegen Buluşmaları’nın ilkinde, Paris Anlaşması’nın 5. yıldönümünde Türkiye’nin iklim politikasını masaya yatırıyoruz

P24

06.12.2020

Çevre ve iklim sorunlarını merkezine alan yeni mecramız Gezegen ilk webinar buluşmasıyla 12 Aralık 2020’de yayın hayatına başlıyor. Paris Anlaşması’nın 5. yıldönümünde Türkiye’nin iklim politikasını, beş yıldır mecliste onaylanmayı bekleyen anlaşmanın yükümlülükleri ışığında ele alıyoruz. 

Siyasi ve ekonomik çalkantılarla geçen bu beş yılda Türkiye’de İklim Krizi ile ilgili ne tür adımlar atıldı? Çoğu zaman yurttaşların bireysel çabalarıyla yürütülen ekoloji mücadelesi sesini yeterince duyurabiliyor, karşısında taleplerini dikkate alan bir muhatap bulabiliyor mu? Karadeniz’de bulunan doğalgaza sevinirken ve Doğu Akdeniz’de arama çalışmaları sürerken, fosil yakıtlara bağımlılığın azalması için siyasi bir irade olduğu söylenebilir mi? Yetkililer temiz ve yenilenebilir enerjiye geçiş için ne ortaya koyuyorlar? İklim Krizi ile ilgili bilincin artmamasında medya ve reklam şirketlerine düşen sorumluluklar var mı? Özellikle genç kuşak aktivistlerin siyasetçilerden ve kamuoyundan talepleri, beklentileri neler?

Konuklarımız gazeteci Pelin Cengiz, Açık Radyo’nun kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Ömer Madra, İstanbul Politikalar Merkezi’nde İklim Değişikliği Koordinatörü Ümit Şahin, iklim aktivistleri Selin Gören ve Baha Kesici ile tüm bu soruları tartışmak için Cumartesi 12 Aralık saat 14:00’te buluşuyoruz. Sizler de davetlisiniz!

Webinar'a kayıt olmak için lütfen tıklayın: https://zoom.us/webinar/register/WN_wKOCvD1aTLG6PQ9scm4_rw