Gazeteciler için 2’şer kez ağırlaştırılmış müebbet istendi

Gazeteciler için istenen müebbet hapis cezalarına basın ilgi göstermedi.

07.06.2017

FETÖ’nün medya yapılanmasının üyesi oldukları iddiasıyla, aralarında Murat Aksoy ve Atilla Taş’ın da olduğu 13 gazeteci hakkında 2’şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Cumhuriyet gazetesi ön sayfasının altında yer ayırdığı habere, “2’şer kez müebbet” başlığını attı ve “Atilla Taş’ın da aralarında bulunduğu 13 şüpheli hakkında, ‘Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs’ ve ‘Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs’ suçlarından 2’şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle iddianame düzenlendi” dedi.

Sabah gazetesi haberi birinci sayfasının altından, “FETÖ medyasına darbe davası” başlığıyla anonsladı.

Star gazetesi habere ön sayfasının altında, “Sosyalist görünümlü FETÖ tetikçisi” başlığıyla yer verdi ve “FETÖ’nün medya yapılanmasıyla ilgili iddianamede 13 kişi hakkında 2’şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi. Ulusal Parti Genel Başkanı Gökçe Fırat Çulhaoğlu FETÖ’nün en büyük şirketi Kaynak Holding’in SGK’lı çalışanı çıktı” ifadelerini kullandı.

Akşam gazetesi haberi birinci sayfasının altından, “2’şer kez müebbetleri istendi” başlığıyla anonsladı.

“Bu er mi darbeci?”

Cumhuriyet gazetesinin manşetinde, “Bu er mi darbeci?” başlıklı haber yer aldı. “Kılıçdaroğlu, darbe girişimi sonrasındaki hak ihlallerini eleştirdi, OHAL uygulamalarının hedefinin muhalefet olduğunu söyledi” üst başlığıyla verilen haberde, “Darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL ile Türkiye’de yeni bir darbe sürecinin başladığını söyleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, ‘Haklı haksız herkesi tutuklamaya başladılar’ diyerek cezaevinden gelen bir er mektubunu okudu. Tutuklu er, mektubunda, 15 Temmuz’da üç günlük askerken komutanlarının emrini uygulayıp sokağa çıktığı için tutuklandığını belirterek, ‘Benim suçum fakir olup bedelli askerlik yapmamak ve seve seve asker ocağına gelmek mi’ diye soruyor. Katar krizi konusunda da AKP hükümetine uyarılarda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Mısır, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri İhvan’ı terör örgütü olarak görüyor. Siz bu terör örgütünün dört parmağını getirdiniz, kendi simgeniz yaptınız’ dedi” ifadeleri kullanıldı. 
Sözcü gazetesi haberi sürmanşetinden, “Darbeden yatan 3 günlük askerin ağlatan mektubu” başlığıyla verdi ve “Kılıçdaroğlu, FETÖ’nün siyasi ayağının gizlenmesine tepki gösterdi. Kurunun yanında yaşın da yandığını anlatmak için tutuklu bir erin mektubunu açıkladı” dedi.

“Bizim sadık yârimiz kara topraktır, onlarınki tesis!”

Birgün gazetesi manşetinde, “Bizim sadık yârimiz kara topraktır, onlarınki tesis!” başlıklı habere yer verdi. Haberde, “Başbakan Yıldırım, zeytinliklerin talan edilmesinin önünü açan yasayla ilgili, ‘Zeytin mi önemli, tesis mi?’ diye sordu. Birgün’e konuşan üreticiler, ‘tasarı zeytinciliğin ölüm fermanıdır’ diyor. Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Ayvalık Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Ali Yılmaz Diker, ‘Bölge bu yasadan dolayı tedirgin ve rahatsız. Kanunla korunan bir yasanın kurula devredilmesinin mantığını anlayamıyoruz. Sizi kanun korur öğretildi. Zeytinin koruma kurulu adı altında bir şeye bizi razı etmeye çalışıyorlar. Kabul edilebilir bir tutum değil. Zeytin ağaçları bizden de önce bu toprakta oldu. Bundan sonra da olacak. Yasa değişirse 20 bin yıllık ağaçlar yok olacaktır. Zeytinlerimizi koruyacağız’ dedi” ifadeleri yer aldı.